FC Rosengård tillsätter hållbarhetschef

FC Rosengård är en fotbollsförening från Malmö som står på två lika starka ben – ett sportsligt och ett socialt. Föreningen har under många år arbetat med arbetsmarknadsprogram, hållbarhetsfrågor, hälsofrämjande insatser, inkludering och andra insatser för att skapa ett bättre samhälle.

– Vi vill vara bäst både på och utanför plan. Vårt sociala engagemang är en del av vårt DNA. Alla initiativ vi driver grundar sig i verkliga utmaningar och behov vi själva upplevt och bestämt oss för att skapa förändringar kring. Oavsett om det handlar om tjejers möjligheter att spela fotboll eller motverka utanförskap eller få fler i arbete. Vår vision är att skapa ett jämlikt Malmö som inkluderar alla områden och människor. Där alla barn och familjer vågar tro på sina drömmar och har mål för framtiden – både på och utanför plan, säger Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.

Nästa steg i FC Rosengårds långvariga och långsiktiga sociala arbete är att tillsätta Jessica Stegermaier som hållbarhetschef. Jessica kommer ursprungligen från Berlin och har tidigare spelat fotboll på professionell nivå. Hon flyttade till Sverige för sex år sedan och har de senaste tre åren arbetat med bland annat Football for Life och som flickfotbollskoordinator på Rosengårds IP inom FC Rosengård. Med den erfarenheten, tillsammans med examina inom human rights samt communication for development, kommer hon jobba med verksamhetsutveckling och ökad samverkan mellan klubbens olika sociala program och de olika sportsliga verksamheterna.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja verka i min nya roll som hållbarhetschef och ta mig an kommande utmaningar. De senaste tre åren har jag lärt känna de olika delarna av FC Rosengård vilket gör att jag känner mig redo för uppdraget. Jag är både tacksam och glad för att FC Rosengård valde mig, säger Jessica Stegermaier.

– Det kommer bli spännande att lägga fokus på den sociala aspekten av föreningen eftersom samhället, mänskliga rättigheter och positiva sociala förändringar är det mest inspirerande jag vet, avslutar hon.

Jessica Stegermaier tillträder den nya tjänsten den 1 januari 2024.

FC Rosengårds sociala verksamheter

Alla av FC Rosengårds sociala verksamheter grundar sig i verkliga behov och utmaningar vi själva upplevt och bestämt oss för att förbättra. Oavsett om det handlar om tjejers möjligheter att spela fotboll eller motverka utanförskap och få fler i arbete.

Boost by FCR är ett program vi driver för att stärka och rusta unga inför arbete och studier. Vi arbetar även förebyggande med en yngre målgrupp. Läs mer här https://fcrosengard.se/boost/

Football for Life by FCR arbetar sedan 2008 i Sydafrika och 2020 i Sverige med fotbollen och kunskap som verktyg för att stärka unga tjejers ställning i samhället. Läs mer här https://fcrosengard.se/football-for-life/

Hattrick by FCR är ett kunskaps- och inspirationsprogram vars syfte är att  behålla tjejer längre inom fotbollen och föreningslivet, höja statusen för damfotboll och sprida kunskap i aktuella ämnen. Läs mer här https://fcrosengard.se/hattrick/

Move by FCR arbetar med hälsofrämjande insatser med ett holistiskt perspektiv för fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Läs mer här https://fcrosengard.se/movebyfcr/

De senaste inläggen: