FC Rosengård tog tredje raka

FC Roengård slog Örebro med 1-0

FC Rosengård är fortsatt obesegrade i Damallsvenskan efter onsdagens match mot Örebro där man inför hemmapubliken och Oscar Zia vann med 1-0.

Givetvis så frågade jag Markus Tilly hur tankarna går efter matchen:

Tre poäng. Tre poäng är det som leder till titlar. Igår, när vi var decimerade på offensiva krafter såsom Van de ven, Rubenson och Bachmann samt möte ett Örebro vars anfallsspel bygger nästan enbart på motståndarnas misstag så valde vi att ha en liten annorlunda matchplan. Vi ville komma in bakom deras backlinje utan att tappa bollen centralt och på egen planhalva. Detta lyckades vi nästan till 100% med. 1-0 målet var signerat matchplanen, ett längre uppspel nådde ali riley som kom runt på kanten och hittade anja mittag som enkelt kunde ge oss ledningen efter 9 minuter. Vi kunde ha punkterat matchen med ett mönsteranfall återigen med start på högerkanten där, till slut, Therese sjögran serverade lina nilsson bollen på guldfat men en heroisk defensiv kamikazegklidtackling av elin Magnusson hindrade lina från  att promenera in bollen i öppet mål. I andra halvlek hade  i flera goda omställningslägen. Sarah mellouk och sara björk hade de bästa chanserna. Till slut får örebro också en chans på hörna genom en nick i ribban men en rättvis seger som kunde varit större. Tre poäng. Nu är det en vecka fram till linköping borta då vi kan fila på detaljer o h få tillbaka samtliga spelare utom van de ven”