FC Rosengård upp i serieledning

Åtminstone fram till måndagens match för Kopparberg/Göteborg.
Inför förbundskapten Peter Gerhardssons Argusögon, valde tränare Jonas Eidevall att göra stora rockader i startelvan mot gästande Piteå.
Nathalie Björn, Anna Anvegård, Carolina Seger, Jessica Samuelsson och Sofie Svava var de spelare som fick börja som avbytare och in i startelvan kom Ali Riley, Johanna Rytting Karneryd, Anam Imo och Hanna Bennisson.
En demonstration av vilken bredd som Rosengård har i sin spelartrupp.
Matchen började som vanligt med ett massivt spelövertag från hemmalagets sida och mest glädjande var att se Johanna Rytting Karneryd som på sin högerkant glänste med dribblingar och inlägg. Det var därför kul att hon också fick göra 1-0 målet efter 15 minuters spel. Hanna Bennisson gjorde ett elegant instick och Karneryd kom fri och med en elegant yttersida placerade hon enkelt in ledningsmålet. Ett fantastiskt fint mål för en fotbollsälskare. Några minuter senare gör Mimmi Larsson 2-0 efter ett instick av Jelena Cankovic och det kändes som om matchen redan var avgjord.
Men tyvärr gick Rosengård ner i tempo och Piteå tilläts komma in i matchen, utan att skapa några vassa målchanser, men halvtidsresultatet 2-0 till Rosengård var i underkant.
Piteå är ett lag med hög moral och viker aldrig ner sig, så när Josefin Johansson gjorde reduceringen 2-1 och det återstod 30 minuter av matchen, kom slutminuterna att bli onödigt spännande. Nu lyckades Piteå inte vaska fram någon vass målchans och slutresultatet 2-1 var i underkant, särskilt med tanke på hur överlägsna Rosengård var under första halvtimmen.
Spelkritik: Johanna Rytting Karneryd gör sin bästa match i år, tyvärr tvingades hon utgå redan efter en halvtimmens spel, pga skada. Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Ali Riley som gjorde sin första match från start, visade att hon har kvar sina härliga ruscher på kanten och kommer att bidra med mycket under kommande matcher. Plus även till Malin Levenstad som än en gång gjorde en toppenmatch och höll ihop backlinjen, när Piteå började sticka upp.
Nu går resan mot Uppsala, där det redan är match på fredag. Uppsala som är nykomlingar och spelar ett lågt försvarsspel, så det gäller att vi har tålamod och är noggranna i vårt spel för att vi ska ta tre poäng med tillbaka till Malmö. Sedan väntar match mot Linköping den 12 augusti på Malmö IP. Kan vi hoppas på att man tar beslut om få ta in publik till den matchen?
Signerat
Erling Nilsson