FC Rosengård upp i serieledning

FC Rosengård slog Kungsbacka DFF med hela 6-1 och med lite mera skärpa i avslutningen borde segersiffrorna blivit det dubbla. Men i en kokande värmegryta på Malmö IP så blev de målskyttarna inte de vanliga, utan de tre första målen var nickmål från mittbackarna Björn och Viggosdottir (2 mål). Kul för publiken att se att mycket jobb i veckans förberedelserna inför matchen bar frukt.
Med två bra passningsläggare genom Bennison och Cankovic så har FC Rosengård fått ett nytt anfallsvapen som kan vara viktiga under höstens många matcher. När Björn nickade in en väl avvägd passning från Bennison efter en hörnvariant så trodde nog den trogna publik att nu kan vi njuta av solskenet och att målen skulle trilla in. Men Kungsbacka såg till att det blev lite stress i hemmalaget genom att snabbt kvittera och visst spreds det lite oro i laget. Men då steg Bennison fram och tog tag i taktpinnen, och på två nya fasta situationer så kunder Glodis nicka in både 2-1 och 3-1 som blev halvtidsresultatet.
Tränare Eidevall var säkert inte helt nöjd med hur spelet såg ut i första halvlek och efter några justeringar i halvtid, så såg spelet mycket bättre ut i andra halvlek. Framför allt blev det högre bolltempo, vilket gjorde att chanserna radades upp. Cankovic bjöd på fotbollsgodis med att klacka fram ett friläge för Mace som säkert gjorde 4-1. Inhopparen Troelsgaard  ökade med ett distinkt skott i burgaveln till 5-1, och i slutminut blev Utland nerdragen och straffen förvaltade Cankovic på bästa sätt genom att enkelt rulla in slutresultatet 6-1.
Förväntningarna på FC Rosengård är stora, med full rätt med tanke på den kvalité spelartruppen innehåller. Men än en gång besannades det att vinna mot ett lag som ligger på nedflyttningsplats inte är så enkelt som man vill att det ska vara. Det krävs full fokusering och hårt jobb även i den typen av matcher, vilket blev tydligt i går.
Den trogna publiken på Malmö IP fick än en gång se Bennison göra en stark match, och nog är chanserna goda att förbundskapten för vårt kära damlandslag funderar på att ta ut henne till kommande landskamp.
Det som är intressant är att de 27 mål som Rosengård har gjort är det en mängd olika målskyttar,  vilket är en styrka och gör det svårt för kommande motståndare att inrikta sin markering på någon enstaka målskytt.
Nu gäller det att ladda om för en av årets tuffaste matcher på bortaplan mot svårspelade Vittsjö på bortaplan. Ett lag som under tränare Mårtenssons trägna arbete har blivit ett stabilt topplag som kommer att vara med och kriga om de ädlaste valörerna  under året. Historiskt så har alla matcher mellan Vittsjö och FC Rosengård (även LdB FC) varit målsnåla och så lär nog matchen på onsdag också bli.
Ni som har tid, ta chansen att lägga en semesterdag uppe i Vittsjö och hjälp till att stötta FC Rosengård, för det kommer att behövas om det ska bli tre poäng med tillbaka till Malmö.
Matchen spelas redan på onsdag, med avspark kl 19:00