FC Rosengård vände och vann i divison 1

FC Rosengård vände ett underläge till seger med 5–2 när Ljungskile gästade Malmö IP. Dessutom med fem olika målskyttar!

Förutom ett Malmö FF som dragit iväg i tabelltoppen är det jämnt kring övriga placeringar i division 1 södra. FC Rosengård har nu spelat in sexton poäng på nio omgångar och ligger därmed på en fjärdeplats.

Under lördagen tog laget emot Ljungskile SK, som ligger i nedre halvan av tabellen. Det blev en svängig match rent målmässigt men FC Rosengård visade styrka i andra halvlek och vann tryggt med 5–2. Målen gjordes av Josephine Lech, Mikaela Stojanovska, Cassandra Paulsson, Hanna Stenberg och Cajsa Rubensson. Vi låter huvudtränare Marcus Kaloudis få ordet efter matchen.

Marcus, ni tog ledningen direkt men tappade sedan till 1–2. I andra halvlek vänder ni på matchen och vinner med 5–2. Vill du beskriva matchbilden?
– Vi fick en bra start med ett tidigt mål, men därefter slarvar vi i speluppbyggnaden och får ett par kontringar emot oss när vi är i obalans. Det är ett effektivt bortalag som straffar oss i de lägena.
– I paus pratar vi om att fortsätta tro på vår matchplan, att föra spelet men mer vara noggranna i vårt passningsspel och i våra uppgifter i försvarsspelet samt att försöka sätta varandra i bättre lägen i sista tredjedelen. Det tycker jag verkligen att vi följer upp bra i andra halvlek som vi vinner med 3–0.

Vad tycker du att ni utvecklat och blivit bättre på under vårsäsongen?
– Under våren har vi som lag utvecklats fotbollspsykologiskt. Vi har blivit mer motståndskraftiga och bättre på att tillsammans hantera olika situationer när det inte gått som vi vill, men också att stötta varandra när vi gör saker bra. Vändningen i denna match är ett bra exempel på just detta!

Ett intensivt spelschema väntar för B-laget framöver med både matcher i serien och i DM.

Kommande matcher:
IFK Örby – FC Rosengård | 11 juni 16.00, Örby IP (Division 1)
Hittarps IK – FC Rosengård | 14 juni 19.00, Laröds IP (DM-slutspel)
FC Rosengård – Södra Sandby IF | 18 juni 13.30, Malmö IP (Division 1)

De senaste inläggen: