FC Rosengård vann derbyt

FC Rosengård tog sig tillbaka till andraplatsen på måndagskvällen i och med segern mot IFK Malmö i ett hett derby. Det delades ut två röda kort och tre gula kort, varav ett rött till vardera laget. Matchen slutade 0-2 till gästande Rosengård efter att William Magnusson först gjort 0-1 innan det gått en minut av matchen och Granit Sherifi gjort 0-2 på straff i den 88 minuten.
Inför matchen så pratades det om att det gällde att skaka av sig förra veckans förlust och komma tillbaka i vinnarspåret och det visade man definitivt att man klarat. Något som inte diskuterades inför matchen var det faktum  att både Ängelholm och Olympic hade spelat sina matcher tidigare och vunnit, vilket helt enkelt betydde att Rosengård var tvungna att vinna mot IFK Malmö för att haka på i toppen. Men så här med facit i hand så kan den extra pressen som det inneburit inte påverkat någon i FC Rosengårds trupp.
Givetvis är FC Rosengårds tränare Mladen Blagojevic nöjd med segern när han säger att det är ”en oerhört härlig insats som laget visar upp för oss i ledarstaben”.
Han fortsätter:
”Vi hade jobbat med en del småjusteringar i veckan som gav full effekt redan i den första minuten i form av ett mål. Målet ger oss arbetsro nog att kunna fortsätta spela på vårt sätt vilket vi gör matchen igenom.
Vidare så skulle vi verkligen jobba för laget, tillsammans in i det berömda kaklet vilket alla verkligen visar genom hela matchen. Det bli inte minst tydligt då vi efter den dubbla utvisningen måste agera och byter ut målskytten William redan efter 30 minuter. William visar en härlig attityd till vårt beslut vilket visar att laget alltid är nummer 1.
Även om alla spelarna gör oerhörda insatser så vill jag gärna nämna Baris och Cascal som gör en beundransvärd insats på mitten. De styr och ställer med boll samtidigt som de lägger ner ett oerhört jobb i defensiven där de vann otaliga andrabollar. Även Oscar är värd att nämnas då han idag gör sin allra bästa insats i den vackra vita tröjan.”
-Så rent taktiskt och fotbollsmässigt, killarna ställer upp till 100% och fullföljer vår matchplan. Mentalt så är det ganska enkelt….. Så jäääkla SKÖÖÖNT!” Avslutar Mladen.
 
I och med segern så ligger FC Rosengård på andra plats i tabellen med 21 inspelade poäng efter tio matcher. I nästa omgång så är det dags för ännu ett Malmöderby när man ställs mot Prespa Birlik på Rosengårds IP, den matchen spelas  måndagen den 10 juni med start 19:00. Men man har inte riktigt tid att slappna av då man på onsdag möter division 1 laget Lunds BK i DM. Matchen mot Lund spelas på Klostergårdens IP den 5/6 med start 19:00