FC Rosengård vann toppmötet i Göteborg

Kopparbergs/Göteborg FC (KGFC) var medvetna att det var bara vinst som gällde och startade matchen med hög press och mycket löpningar. Det här resulterade i att Rosengård inte riktigt kom in matchen, utan såg stressade ut. Men trots ett visst spelövertag så skapade KGFC bara en vass målchans som Zecira Musovic fick parera skickligt och var nog missnöjda med halvtidsresultatet 0—0. 
Rosengård tvingades redan att efter tjugo minuter göra sitt första byte då Sofie Svava fick en vridning i foten och tvungen att utgå och in kom Jessica Samuelsson. 
Tränare Eidevall valde att göra byte i halvtid och tog ut Anam Imo och in kom Jelena Cankovic, med ett hårt lindat högerknä. 
Då ska ni veta att i veckans träning fick Cankovic en vridning i sitt knä och det blev panik eftersom skadan såg allvarlig ut och ni som följt laget efter sommaren vet vilken klasspelare Jelena är och hennes betydelse för laget. Det blev en positiv MR-röntgen på fredagen som visade att mittfälltskreatören kunde spela i kommande match, men Eidevall och Co valde ändå att börja med henne på bänken. 
Cankovics inhopp bidrog till en total vändning av matchen och eftersom hemmalaget inte orkade jobba lika hårt i sin press, så började publiken vänta på att Rosengård skulle göra ett ledningsmål. 
Först vände Hanna Bennison bort försvaret och lobbade i stolpen och i nästa anfall kom Jessica Samuelsson loss på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Anna Anvegård tryckte in. Ett mönsteranfall och ett avslut som hämtat från en instruktionsbok. 
Några minuter senare så upprepade Jessica sitt inlägg och då fick Hanna Bennison göra 0-2 på en snygg volley och klockan visade på 80 minuter. 
Hemmalaget, som hade en tuff match i benen från i onsdags då man spelade i Champions League, orkade inte resa sig utan matchen spelades av och slutresultatet blev 0-2 och sett över 90 minuter så var Rosengårds seger rättvis. 
Rosengård gör en fantastisk laginsats och visade varför man är ledare serien. Flera spelare presterade på sin maxnivå, inte minst Zecira Musovic som fick jobba hårt för att hålla nollan och Sanne Troelsgaard, som efter sommaren har visat den kvalité som hon besitter och att hon är en av seriens bästa mittfältsspelare. Sedan måste man än en gång berömma Hanna Bennison som med sitt irrationella sätt att spela fotboll är en fröjd för alla fotbollsälskare 
Vinsten borta i Göteborg innebär att Rosengård fortsätter att toppa OBOS Damallvenskan med fyra poäng före Vittsjö, som fortsätter att vinna sina matcher. 
När ni läser serietabellen kan ni se att det är tre Skånelag som ligger på de första tre platserna och det måste vara unikt och bäddar för rafflande matcher, eftersom alla tre kommer att mötas i kommande fem omgångar som återstår av årets serie. 
Redan på onsdag väntar spel i Svenska Cupen då Rosengård möter Dösjöbro på bortaplan med starttid kl 17:30. Därefter följer match mot Örebro på söndag kl 13:00 på Malmö IP. Hoppas nu att alla Malmöbor inser att spelarna behöver all stöd i kommande matcher och sluter upp mangrant för att tillsammans kämpa för ett nytt SM-Guld till Malmö.