FC Rosengård värvar Mai Kadowaki

FC Rosengård rustar upp inför höstsäsongen och värvar forwarden Mai Kadowaki från Japan. 22-åringen kommer närmast från spel i den japanska universitetsfotbollen och tar nu steget till Europa och OBOS Damallsvenskan.

Mai Kadowaki är än så länge ett relativt okänt namn för den svenska publiken, men hon har imponerat på FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran och besitter egenskaper som kan bli viktiga för laget under hösten.

– Mai är en spännande spelare med kvaliteter som kommer passa väldigt bra hos oss. Hon är teknisk, smart, bolltrygg och har en annorlunda spelstil jämfört med de forwards vi har i truppen, säger Therese Sjögran.

Med meriter från Japans ungdomslandslag och en frekvent målproduktion för sitt tidigare lag, Toyo University, ansluter Kadowaki till FC Rosengård med hopp om att få visa upp sina spetsegenskaper i anfallet. Kontraktet skrivs på två år, fram till sommaren 2025.

– Jag ser fram emot att få spela för FC Rosengård och är tacksam för möjligheten. Jag kommer göra mitt bästa för att bidra till klubbens framgångar, säger Mai Kadowaki.

Kadowaki ansluter under fredagen och kommer spela med nummer 16 på ryggen.

De senaste inläggen: