FC Rosengård värvar målfarlig anfallare

Anfallaren Dylan Kosik Sulaiman är klar för FC Rosengård och har signerat ett avtal som löper över två år. Dylan är 28 år och spelar helst som anfallare men kan även spela som offensiv mittfältare eller ytterforward.

Under sin karriär har Dylan representerat Franke IK, VSK, Syrianska, VIK, BK Olympic och Torns IF som han närmast kommer ifrån. Så hur ser Dylans meritlista ut?

– Tyvärr har jag inga speciella meriter att skryta med. Däremot så har jag spelat i division 1 i fem säsonger. Jag blev även utsedd till årets Tornare i Torns IF förra året, efter en poängmässigt bra säsong för egen del.

Förra säsongen slutade Dylan på sjunde plats i division 1 Södras skytteliga och var Torns bäste målskytt med 13 mål på 21 matcher.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en spelare som försöker att spela på så få touch som möjligt och sätta mina lagkamrater i bra positioner. Jag vill kombinera med mina lagkamrater och spela ett relativt rakt spel. Gillar inte att passa en massa onödiga passningar i sidan som inte leder någonstans.

Vad var det som avgjorde att du skrev på för FC Rosengård?
– Det som var avgörande var främst att jag har en god relation till tränarna i laget samt att när jag träffade styrelsen så fick jag känslan av att de verkligen ville ha mig. Det ska bli kul att vara med på satsningen som görs.

Vad har du för uppfattning av FC Rosengård?
– En väldigt seriös klubb som har agerat proffsigt i de möten som vi haft. Det finns tydliga målsättningar från klubbens sida vilket jag gillar.

Hur ser dina målsättningar ut för 2022?
– Att vi ska vara topp två i serien och spela en attraktiv fotboll som är rolig att spela.

 Hur ser du på framtiden tillsammans med FC Rosengård?
– Det ska bli kul att få komma igång med fotbollen igen efter en lång säsong. Det är alltid motiverande med en ny miljö.

De senaste inläggen: