FC Rosengård värvar marknadschef från E.on

– FC Rosengård är ett starkt varumärke som jag vill fortsätta att bygga vidare. Jag ser fram emot att få vara en del av teamet som bygger klubben, säger Karin Jarl Månsson, nytillträdd Marknadschef för FC Rosengård.
– Vi är stolta, tacksamma och glada att få över Karin till klubben. Med Karins breda erfarenhet från många olika ledande roller inom E.on och starka drivkraft kommer FC Rosengård fortsätta att växa som ett av världens främsta fotbollslag, säger Håkan Wifvesson, Styrelseordförande FC Rosengård.
Karin Jarl Månsson sitter sedan tidigare i FC Rosengårds styrelse.
– Jag har arbetat hela min karriär i E.on och i alla delar av företaget. Det är hög tid för mig att göra något annat och passar därför på att lämna E.on i anslutning till en större omorganisation, säger Karin Jarl Månsson. Timingen är också bra utifrån att vi har kommit en bra bit på väg i det uppdrag jag har haft senast, som VD för E.on Försäljning. Mitt fokus de senaste åren har varit att bygga upp en helt ny affär inom hållbara energilösningar. Redan fjol omsatte vi i den nya affären över 200 Mkr.
– För mig är FC Rosengård fantastisk fotboll med superstjärnor, en klubb som verkligen visar att det är möjligt att vara kvinna och spela professionell fotboll, men också en klubb som är djupt grundad som samhällsbyggare, med en stor ungdomsverksamhet i Rosengård och viktiga sociala projekt som t ex Boost by FC Rosengård och Kick-off by FC Rosengård. Att arbeta med viktiga samhällsfrågor har alltid stått högt på min agenda och därför känns FC Rosengård extra bra.
– Vårt mål är att öka intresse för damfotbollen i Malmö och i Sverige, fortsätter Håkan. Ambitionen är att få upp publiksiffrorna rejält, stärka nätverket av företag kring FC Rosengård, men också att öka synligheten av våra sociala projekt och på så vis successivt öka klubbens marknadsvärde.
Närmast kommer premiären i Damallsvenskan mot Kvarnsveden på Påskdagen samt FC Rosengårds 100 års jubileum i början av juni.
PRESSKONTAKT
Håkan Wifvesson, Styrelseordföranden FC Rosengård
Tel: 0733-84 75 83
Email: [email protected]
Karin Jarl Månsson, Marknadschef FC Rosengård
Tel: 0705-28 51 90
Email: [email protected]