FC Rosengård vidare i DM

FC Rosengård tog en säker seger i Distriktsmästerskapets fjärde omgång när man på tisdagskvällen besegrade Dösjöbro med klara 5-0. Dösjöbro hade tidigare slagit ut division 2 laget Höganäs så frågan inför matchen var om det skulle bli en lång nagelbitare, motivationen fanns där givetvis för hemmalaget då man hade chansen att slå ut ännu ett Division 2 lag. Men redan efter fem minuter så gjorde Dennis 0-1 till FC Rosengård och innan klockan passerat tio minuter så hade Dennis passat på att göra sitt och Rosengårds andra mål. 0-3 kom i den första halvlekens sista minut då ett Kliments inlägg tog på en försvarare och in i mål. I den andra halvleken utökade Omid FC Rosengårds ledning genom att nicka in 0-4 och tio minuter från slutet fastställde Alvedin slutresultatet till 0-5. FC Rosengård gjorde vad man skulle i den här matchen, man jobbade i nittio minuter med stort tålamod och det betalade sig. Det hade varit lätt att gå ner i tempo och tappa fokus efter att man gjort 0-2 men i stället fortsatte man att rulla runt bollen vilket tröttade ut motståndarna och bidrog till segern. I matchen mot Dösjöbro debuterade FC Rosengårds Theo Ankraw i seniorlaget, tidigare så har han en träningsmatch med A- laget på CV:t. Theo fick drygt tio minuter och hann bland annat med att vara inblandad i förarbetet till Rosengårds femte mål så man får väl säga att det var en helt ok debut. Vi gratulerar Theo och hoppas få se mer av honom i seniorsammanhang framöver.
I och med segern så har FC Rosengård kvalificerat sig för Svenska Cupen 2016/17 men nu närmast på tur för FC Rosengård står Österlens FF borta på söndag.