FC Rosengård vidare i Svenska Cupen

Vi fick se ett piggt FK Besa som var taggade på uppgiften denna kväll på Landskrona IP:s B-plan. Besa, till vardags i Division 4, tog initiativet i spelet redan från start och en kvart in i matchen hade man redan skapat ett par tre riktigt heta målchanser samt blivit tilldömda en straff. Men en storspelande Ronald Lubwama i FC Rosengårds mål höll laget inne i matchen.
Därefter ryckte FCR upp sig och började höja tempot i passningsspelet och då hade Besa svårt att hänga med. Kort efter hemmalagets missade straff var det FCR:s tur att få en straffspark. Högerbacken Ahmed-Chadi Hadrous dribblade in centralt från kanten och blev fälld av en Besa-försvarare. Anfallaren och skyttekungen Granit Sherifi tog hand om straffen och var säker som alla gånger förr och satte 0-1 till FC Rosengård.
FCR föll sedan tillbaka in i Besas lite lägre tempo och väl då kunde hemmalaget börja skapa chanser framåt. Matchbilden var densamma efter paus, åtminstone en bit in i halvleken tills tröttheten började visa sig hos Besa. Därefter var det egentligen bara att spela ut för FC Rosengård och med den kvaliteten som laget besitter ska det vara en viss klasskillnad, vilket också visade sig ju längre matchen led.
FCR avgjorde matchen med tre snabba mål på tio minuter, två av Ismael Hussein och ett av Zia Sakirovski, och då hade inte Besa mycket att sätta emot längre. I matchens slutminuter fick FCR ytterligare en straff. Ismael Hussein klev fram och gjorde sitt tredje mål för kvällen och fullbordade därmed ett äkta hattrick.
Slutresultatet skrevs till 0-5 och med segern är FC Rosengård vidare till den andra omgången av Svenska Cupen där de 32 SEF-lagen (lag från Allsvenskan och Superettan) kliver in i turneringen. Det återstår att se vilket motstånd det blir då.
Ronald Lubwama efter matchen:
– Det kändes bra. En vinst är alltid en vinst, och att hålla nollan är det bästa med att vara målvakt. Jag är jätteglad för sättet jag spelade på idag för att det hjälpte laget att inte släppa in något mål. Dessutom räddade jag straffen, vilket är en skön känsla som målvakt. När vi fick en straff i slutet tänkte jag att jag kanske kunde ta den, för vi ledde med 4-0. Men tränaren sade nej och efteråt berättade några av killarna att det var för att han inte ville förnedra motståndarna. Det är inte bra, så då är det bättre att låta det vara och visa respekt för motståndarna.
– Vi är två målvakter i laget, så det är tränaren som får bestämma vem som ska spela i nästa match. Jag är alltid redo när chansen kommer och är redo att ta den. Vi som lag är redo att möta vilket Allsvenskan eller Superettan-lag som helst.

Ismael Hussein efter sitt hattrick:
– Det är skönt med vinst såklart och tre mål. Vi gör det bra som lag, spelar enkelt och gör de trötta. Jag tycker att vi började bra, men slappnar av efter 0-1 målet och då kommer deras chanser också. Men sen börjar vi vakna och då var vi på plats igen. Skönt med tre mål också.
– Och som jag har sagt tidigare; vi vinner hela turneringen.

**********
Startelva:
90. Ronald Lubwama

23. Ahmed-Chadi Hadrous
6. Kofi Yeboah Addae
2. Hannes Cederholm
12. Dardan Burrniku

11. Ismael Hussein
9. Baris Hümmet
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria

27. Isak Redzic
7. Granit Sherifi ©
Avbytare:
1. Blerim Gudjufi
3. Ratan Hallgrimsson
8. Philip Cascalheira
10. Saber Azizi
17. Ali Jasim
22. Theo Ankraw
48. Zia Sakirovski
Mål:
16’ 0-1 FCR – Granit Sherifi
67’ 0-2 FCR – Ismael Hussein
71’ 0-3 FCR – Ismael Hussein
77’ 0-4 FCR – Zia Sakirovski
89’ 0-5 FCR – Ismael Hussein
Byten:
FK Besa:
75’ Haris Mesinovic UT – Sepehr Roshanmeidan IN
75’ Mohammad Kaddoura UT – Edmond Kelmendi IN
78’ Perparim Bahtiri UT – Bleron Shala IN
FC Rosengård:
46’ Ahmed-Chadi Hadrous UT – Ali Jasim IN
55’ Granit Sherifi UT – Zia Sakirovski IN
70’ Isak Redzic UT – Theo Ankraw IN
78’ Theo Ankraw UT – Silvin Jakupi IN
80’ Kofi Yeboah Addae UT – Ahmed-Chadi Hadrous IN
Varningar:
FK Besa:
16’ Mohammad Kaddoura
FC Rosengård:
63’ Baris Hümmet
**********
Nästa match:
Kvarnby IK – FC Rosengård
Lördag 30 juni kl. 14:00 – Bäckagårds IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – Varbergs GIF
Onsdag 4 juli kl. 19:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!