FC Rosengårds damer vann mot LB07

FC Rosengård vann med 6-0 över LB07.

Det var ett minst sagt ungt FC Rosengård som kom till avspark i träningsmatchen mot LB 07, dels för att flera spelare är iväg på landslagssamlingar men även för att det är ett par skadade spelare i truppen. Om man hårdrar det så skulle man kunna säga att det var FCR’s U19 lag med en stomme från A- truppen. Inför matchen så nämnde Markus att det var upp till bevis för de unga tjejerna som fick chansen att fylla luckorna i laget och så här efter matchen så tycker i alla fall jag att det ser bra ut med återväxten inför framtiden. Exempelvis så stod tre spelare som är födda på senare hälften av nittiotalet för fem av FC Rosengårds sex mål.

Matchen då? Jo, man kan väl säga att resultatet 6-0 ger en ganska bra bild av hur matchen var och hade man haft lite flyt eller om de berömda marginalerna funnits på Rosengårds sida så hade det blivit en större vinst. LB07 hade en inte mer än stolpträff i inledningen av matchen och ett skott som gick tätt ovanför i den andra halvleken och att de inte hade fler farliga avslut måste belönas med en liten stjärna i boken för FC Rosengårds försvarsspel. I inledningen av den andra halvleken så försökte LB07 störa Rosengård genom att pressa högre upp i planen och gjorde det kanske även till en början men man fick inte ut mer än någon halvchans av det. Istället så återtog FC Rosengård kommandot och man kunde genom två mål i den andra halvleken fastställa segersiffrorna till 6-0. Efter matchen så berättar Markus att de hade några punkter som dom ville koncentrera sig på i den här matchen och av dem så lyckades de bäst med attityden, återerövring av bollen och resultatet.

I nästa match så möter FC Rosengård fortuna Hjörring, matchen spelas på Malmö IP nästa lördag den 15 februari klockan 15.00.

Text & bild: Stephan Lindstrand