FC Rosengårds damlag en vinst från seriesegern

Tre nya poäng på bortaplan!

 FC Rosengårds damlag en vinst från seriesegern

På söndagen mötte vi Bunkeflo FF borta på Brovallen, och vädret var fint, men vi fick starta i kraftig motvind.

 

Tyvärr gjorde det delvis att vi inte riktigt kom igång med spelet, de snabba uppspel vi försökte med stannade på halva vägen, och även om det är en dålig ursäkt så var vinden en stor del av problemen inledningsvis. Efter en hel del skott som inte hamnade riktigt där det var tänkt, så fick Rina in vårt första mål bakom deras målvakt, detta var i nionde minuten. Ungefär en kvart senare kvitterade hemmalaget med en boll som först tog i ribban, och sedan letade sig in i mål. Vi fick dock in ett ledningsmål innan halvtid, och tog ett snack om att börja om på nytt och gå in i andra halvlek med större tro på oss själva. Det var många tveksamma inställningar ute på planen i första, många som inte riktigt kom in i samma löpningar och kapacitet som vanligt. 

 

I andra blev det bättre, och vi hade runt 85% bollinnehav. Började rulla bollen fint inom laget, och fick även lite hjälp av vinden med att öka tempot på spelet. Snygga mål blev det från bland annat Anna Hjertstedt som gjorde comeback idag, och även Sille och Nora, vana måltjuvar bägge två. Vi höjde nivån mer och mer på vårt spel, och jag tror att vi hade kunnat spela en halvtid till, så taggade som vi var i slutet. 

 

Nämnas ska också att efter en mycket tveksam domarinsats fick vi bland annat ett självklart mål bortdömt, som Sille slagit in. Det var även publiken och motståndarlaget rörande överens om. Vi hoppas på bättre omdöme i kommande omgång.

 

Vi tar med oss 5-1 hem och tre viktiga poäng – vid seger i nästa match är seriesegern klar – kom och heja så många som möjligt – vi behöver allt stöd!! Den 21 september är det avspark kl 15 på Höllvikens IP.

 

Text: Anna Storåkers

Foto: Leyla Ömer