FC Rosengårds damlag seriesegrare!

Damlaget klara seriesegrare – detta efter en mycket framgångsrik säsong.

Segern bärgad trots en match kvar!

Redan när vi samlades på Idrottsplatsen i Rosengård märktes det att matchen vi hade framför oss var avgörande för vår placering i serien.  Med lite nerver och mycket fokus satte vi oss i bilarna och gav oss av till Höllvikens IP.  

 

Näsets FF stod för motståndet och matchen spelades på en tung konstgräsplan. Vi fick dock snabbt koll på hur bollen rullade och hade inga problem att ställa om från naturgräs.

 

Vi startade lite nervöst och trevande men skakade snabbt av oss de känslorna. Nu var det bara vinst som gällde. Näset spelade tufft och var mycket fysiska men vi hade spelet och lyckades rulla bollen mellan varandra. Efter ungefär en kvart och hög press från vår sida kom första målet, som Lejla snyggt skruvade in direkt mellan målvaktens händer. Nu kunde vi slappna av på riktigt och med 0-1 i ryggen fortsatte vi att skapa chanser. Melek kom ofta fram på sin kant och stod för många bra inlägg.

 

På mitten styrde Emma och Ferda spelet och plockade effektivt bort Näsets mittfält.  Trots hög press lyckades vi inte göra fler mål i första halvlek.

 

Andra halvlek rivstartades och efter fint passningsspel mellan Melek, Lejla, Sille och Anna H. kom 0-2 nästan direkt, Anna H.  

 

På mitten fortsatte Emma och Ferda sitt aggressiva spel och satte stop för Näsets framfart.


Mycket prat, hög press och fint passningsspel öppnade upp för fler mål. 0-3 och 0-4 gjordes av Rina och Lejla.  Sista 10 minuterna av matchen slog vi av på tempot och gav Näset mer utrymme. Näset kändes dock aldrig riktigt farliga trots övertaget i slutet av matchen.

 

Efter matchen fick vi guldhattar och champagne och jubel från LdBs styrelse som mötte upp på plats och firade oss, vilket var väldigt kul.

 

Matchresultatet var en spegling av större delen av säsongens senare resultat – vi har i dagsläget +31 mål i skillnad och har varit obesegrade de tolv senaste matcherna – mycket beroende på vår nya tränare Emra (givetvis även vår trogna lagledare Isa & assisterande Ali) samt kreativ taktik och uppställning, och en stark och varm lagkänsla som bland annat påökades via träningslägret i Spanien. Bra uppslutning på träningarna, fin disciplin och konstruktiv kritik har varit andra nycklar till framgången. Och sist och inte minst har vi jobbat hårt för varandra och inte gett upp när det känts tungt! Många lag kommenterar gärna att vi spelar en snygg fotboll utan onödigt snack och efterslängar. Det ska vi vara stolta över och ta med oss till nästa år.

 

Vi blickar nu framemot säsongens sista match mot serietvåan IFK Malmö, och kommande spel i Division 3 2014. Tack till alla som stöttat oss på matcherna så här långt och hoppas vi ses på söndag! 13.30 är det avspark på Malmö Stadion.

 

Skribent: Anna Storåkers & Anna Hjertstedt

Fotograf: Hakan Ömer