FC Rosengårds deltagande i Sports Leader Conference

WorldPride arrangeras i år i Malmö och Köpenhamn. FC Rosengård är officiell partner till WorldPride och är involverade i flertalet aktiviteter under evenemanget, både i Malmö och i Köpenhamn. Under Sports Leader Conference höll klubben i workshops med fokus på de sociala initiativen Football for Life och Hattrick by FC Rosengård.

16:e och 17:e augusti ägde Sports Leader Conference rum i centrala Köpenhamn. På grund av pandemiläget kunde inte besökare och föreläsare från hela världen ta sig till konferensen. Därför hölls några workshops fysiskt och några digitalt, och även deltagandet kunde vara fysiskt på plats eller digitalt.

FC Rosengård representerades av Louise Eklund, som höll i workshop med fokus på Hattrick by FCR och utbildningsinsatser inom inkluderande idrott, samt Jessica Stegermaier och Jenny Sjöstrand som berättade om klubbens satsningar på kvinnligt ledarskap i Football for Life Sverige.

Bland deltagarna fanns bland annat representanter från RFSL, danska idrottsförbundet och före detta elitfotbollsspelare. Även andra sporter, så som skateboard och vattenpolo, fanns representerade. Detta resulterade i spännande diskussioner med ett bredare perspektiv. FC Rosengårds förhoppning var att kunna inspirera andra att göra insatser för en bra idrottsmiljö där alla känner sig välkomna. Genom att presentera klubbens egna insatser, och ta del av de andras erfarenheter, inspirerades såväl deltagare som föreläsare.

FC Rosengård tackar WorldPride och organisationen i Köpenhamn för en väl arrangerad konferens som förhoppningsvis kommer bidra till en mer inkluderande idrott. Tillsammans gör vi skillnad!

De senaste inläggen: