FC Rosengårds F13 har tagit guld igen

Guld för FC Rosengårds F13 i Cup Danmark, inte ett enda insläppt mål!
FC Rosengårds flickor-04 är ett elitsatsande gäng med tjugo flickor som under lång tid varit framgångsrika både i egen åldersgrupp och mot äldre tjejer. Man har även under våren och hösten 2016 spelat mot pojkar i seriespel detta år mot äldre tjejer.
Dagens vinst är en unik seger, där man går obesegrade genom en stor internationell tävling utan att ha något insläppt mål överhuvudtaget – detta bådar gott för FC Rosengårds framtid!
Dagens finalspel mot Skiljebo SK gav en säker vinst med 3-0, trots en fysiskt tuff match på den regntunga gräsplanen.
– Laget stod för en fantastisk prestation där vårt arbetssätt i anfallsspelet var den avgörande faktorn till cupvinst, säger en av lagets tränare Max Gregerstedt. Vårt försvarsspel var bra över hela planen och detta gjorde att vi kunde hålla nollan i cupen. Extra kul för vår målvakt Tuva Danielsson.
Henrik Danielsson, FC Rosengårds andra tränare fortsätter: – Lagen vi mötte var minst ett år äldre, men det stoppade inte oss från att göra elva mål sammanlagt under cupen.
Nu laddar laget om för att nästa helg försvara förra årets vinst i Eskilcupen som är en av Sveriges största ungdomsturneringar i fotboll. Här ställer FC Rosengård F04 upp med ett lag i samma åldersklass denna gång.
Fakta om cupen
Fotbollscupen CUP Danmark lockar varje år över 150 deltagande lag från mer än 25 nationer. En unik fotbollsturnering med internationell atmosfär i Danmark som anordnas tillsammans med Brøndby IF på Brøndby Stadion.
Kontaktpersoner:
Max Gregerstedt / Henrik Danielsson
Tränare FC Rosengård
0707 601320 / 0709 747820
 
Bilder från Cup Danmark: