FC Rosengårds ungdomssektion, med bland de stora namnen!

För fjärde året i rad deltog de i den största internationella U19-turneringen för damer. En inbjudningsturnering innehållande bland annat: PSG, Valencia, FC Bayern München, FC Barcelona med flera. I gruppen ställdes laget mot två franska lag och de regerande mästarna Turbine Potsdam. Våra spelare slutade som gruppetta och gick därmed till kvartsfinal i A-slutspelet, där väntade FC Bayern München. Det blev en tuff kamp, våra tjejer visade mod i anfallsspelet och disciplin i försvarsspelet.
FC Rosengård vann kvartsfinalen med 1-0 och det vankades semifinal mot ingen mindre än FC Barcelona. Matchen var jämn och Rosengårdstjejerna höll nollan enda fram till den absolut sista sekunden där katalanerna avgör på den absolut sista sparken. Tjejerna slutade på en 4:e plats i den titeltunga turneringen och åkte hem med massvis av kunskaper, erfarenheter och lärdomar. Turneringens skyttedrottning kom även hon från FC Rosengård!
Laget kommer även att ställa upp i årets upplaga av Gothia vecka 29, i G17 elitklassen. Men där skickar vi en yngre trupp. I hopp om att de ska få nyttig erfarenhet, få chansen att visa att även de i framtiden kan prestera på den internationella arenan. Och som alltid i vår ungdomssektion, prestation före resultat. Är ni sugna på underhållande ungdomsfotboll i sommar? Kom gärna och titta på oss!