FC Rosengård förstärker ungdomsverksamheten med
två nya fotbollsscouter

FC Rosengård är stolta att kunna meddela att två nya fotbollsscouter har anställts för att stärka vår ungdomsverksamhet. Ahmed Fakhro och Gustav Larsson Arvidsson kommer att bidra till att identifiera och utveckla talanger på både pojk- och flicksidan.

Ahmed Fakhro, först ut i en ny satsning på pojksidan för FC Rosengård.

Ahmed Fakhro, en engagerad, positiv och kunnig person som vet vart man hittar guldkornen. Det ser vi i seniorlaget där Ahmed scoutat in Leroy Keti och Mahmoud Jafleh som är födda 2008. Han vet vad han söker och ser framemot sin nya roll.

”Jag kollar på beslutsfattandet hos spelaren samt i vilket tempo spelaren kan göra sina aktioner” berättar han.

Ahmeds dagliga arbete som scout innebär att han tittar på specifika spelare som kan vara intressanta för FC Rosengård. ”Jag har 2–3 matcher inbokade för att kolla matcher och göra bedömningar av spelare,” förklarar Ahmed.

Scoutingprocessen i FC Rosengård är noggrant strukturerad. Ahmed förklarar: ”Vi är noggranna med vem som tas in i våra trupper. Vi scoutar spelaren, gör en bedömning och går sedan igenom det i klubben med andra ansvariga för att ta ett gemensamt beslut.”

Gustav Larsson Arvidsson ska ta flicksidan till nya höjder.

Gustav Larsson Arvidsson beskriver sig själv som någon som andas och lever fotboll. Med fem års erfarenhet som fotbollstränare, specialiserad på målvakter, och flera utbildningar, är Gustav väl förberedd för sin nya roll.

”Jag ser verkligen fram emot att få kolla på så mycket fotboll och ge ungdomar en chans att förverkliga deras dröm” säger Gustav. Han betonar vikten av beslutsfattande hos spelare, särskilt beroende på vilken position han scoutar.

”Väldigt mycket av mitt arbete handlar om att planera och resa, men också om att kolla och analysera mycket fotboll, oftast live men ibland också på video.” Gustav beskriver scoutingprocessen i FC Rosengård:

”Vi identifierar först spelare som står ut. Därefter analyserar vi deras fotbollsfärdigheter och psykologiska beteenden. Sen blir det att lägga ett litet pussel om vart spelaren ska spela, hur spelaren passar in i vårt sätt att spela fotboll och liknande.”

Fotbollschef Roger Palmgren om satsningen och de nya anställningarna.

Fotbollschef Roger Palmgren betonar vikten av de nya anställningarna för FC Rosengårds framtid.

”För framtida FC Rosengård och den satsning vi nu gör, är det väldigt viktigt att vi startar upp en scoutingverksamhet för både flick- och pojksidan. Att scouta och rekrytera de bästa talangerna i ett tidigt stadium är fundamentalt för att ha en lyckad akademi.”

Palmgren ser med spänning framemot att se dem i arbete och förklarar vad som gör Ahmed och Gustav så bra på sitt jobb:

”Ingen av dessa killar har jobbat professionellt med scouting tidigare, men de har visat en stor vilja och ambition att just jobba inom detta segment. Deras engagemang och passion för fotboll är ovärderliga för oss.”

Vi ser fram emot att se hur Ahmed och Gustav kommer att bidra till utvecklingen av våra unga talanger och FC Rosengårds framtida framgångar.

Välkomna till klubben!

De senaste inläggen: