FCR

Under hela oktober månad kommer FC Rosengård att spela i ett sprillans nytt rosa matchställ. Det är för att uppmärksamma Cancerfondens arbete. Sportchef Therese Sjögran berättar:
– Varje år har vi gjort lite grand för att uppmärksamma Cancerfonden, men vi har också noterat att Eskilstuna bytt ut sina matchställ och spelat i rosa. Så i år tänkte vi att nu måste vi också visa var vi står i frågan. Det känns helt rätt. Våra samarbetspartners som normalt syns på våra dräkter ställer sig också bakom vår satsning, när vi nu enbart har Cancerfondens logga på våra kläder.
För vår färgstarka spelare Ali Riley betyder Cancerfondens arbete mycket.
– Det är väldigt viktigt för mig personligen. Min mamma har överlevt bröstcancer två gånger. Och som kvinna vet man att det är något som påverkar så många andra kvinnor i hela världen, oavsett ursprung. Uppmärksamhet och utbildning kring det betyder så mycket. Det är också viktigt med stöd och information för människor i omgivningen. Vi hade tur, mamma klarade sig. Många andra har inte den turen.
Vad tror du blir betydelsen av att just FC Rosengård spelar i ett rosa matchställ?
– Det sticker ut så mycket, man kan inte missa det. Jag hoppas det ska uppmuntra till att vi känner oss bekväma med våra kroppar och hur man undersöker sig själv. Och stöd till forskning behövs naturligtvis, så att det kommer att finnas ett botemedel.
Hur går det att bidra till kampanjen?
– Vi kommer att auktionera ut tröjorna på Tradera med start 17 oktober och då går hälften till Cancerfonden och hälften till Football for Life by FC Rosengård. Men redan nu kan man bidra till vår insamling till förmån för Cancerfonden på https://www.cancerfonden.se/insamlingar/fc-rosengard-matchen-mot-cancer-kraver-en-laginsats
 
Text: Jeanette Rosengren