FCR div 3 tog poäng i seriepremiären!

Damlaget i div 3 spelade smart i andra halvlek och fick med sig en poäng hemma

Bra start på säsongen!

 

På ett blåsigt Rosengårds IP som blandade solsken och regn, mötte vi Uppåkra/Staffanstorp i seriens första match. Vi fick börja i motvind, och det var riktigt tungt och svårt att få upp bollen från vår planhalva. På en djupledspassning fick bortalaget utdelning och 0-1 var ett faktum.

 

Inför andra halvlek pratade Emra mycket om positionsspelet, och vikten av att inte falla ner för långt. Karin behöll sin punktmarkering och vi gick in med en offensiv attityd. Det belönade sig snabbt, vi tog över spelet mer och mer och hade många fina målchanser, samt hörnor och fasta situationer som inte var alltför långt bort från målramen. I mitten av andra kom Tesa fri med bollen, och sköt iväg bollen i en fin båge över målvakten. Bollen seglade in precis innan deras försvarare hann upp den, och det var kvitterat.

 

Sista tio minuterna stod matchen och vägde ganska mycket fram och tillbaks med spel på bägge planhalvorna. Tesa skadade foten rejält och fick kliva av, och några andra småskador uppstod också, men inte värre än att det räckte med ett kort byte och omlindning för att sen vara tillbaks på plan. Bra inställning! Överlag positivt snack på planen och bra attityd. Kändes som vi hade en riktigt bra trupp med alltid ett gäng peppade spelare på bänken att byta in.

 

Med lite extra flyt hade vi vunnit den här matchen som det känns i efterhand, men det är ett fint resultat vi tar med oss, med tanke på att vi förlorat de senaste två matcherna mot Uppåkra/Staffanstorp samt att de var ett av topplagen i förra årets div 3. Mot vinst nästa gång! Den 25 april möter vi Vellinge hemma, som förlorade sin seriepremiär.

 

Resultat: 1-1

Truppen: Nese – Elif Buqe Awaz Koso – Karin Lejla Karre – Melek Maja Sara Andrijana Hajje – Sandra Tesa Rina 

Skribent: Anna