FCR föll i premiären

Torn vann med 3-2 (Uppdaterad)

Premiären i lördags borta mot Torn gick allt annat än bra då FC Rosengård hamnade i underläge redan i den tredje minuten. Torn fick en frispark strax utanför Rosengårds straffområde och bollen letade sig lite snöpligt in i mål.

Så det blev med andra ord uppförsbacke redan från början i en match som var svår redan på förhand. FC Rosengård började pressa på för en kvittering och den kom också i slutet på den första halvleken efter att Alvedin snurrat runt med Torns försvar. Innan halvleken var slut så hade man dessutom ett skott i ribban och hade man haft de berömda marginalerna på sin sida så hade förmodligen matchen utvecklat sig annorlunda om bollen gått in. När den andra halvleken drog igång så hade domaren precis hunnit ta ut visselpipan från munnen när Torn återigen tog ledningen. Efter ledningsmålet så förde Torn matchen och Rosengård försökte jobba sig tillbaka in i matchen och efter ungefär tjugo minuter in så tog man över initiativet.

Det tog inte lång tid för FC Rosengård att kvittera igen efter att man tog över matchen, återigen så var det Alvedin som stod för målskyttet när han slog in en hörna i mål. Efter kvitteringen så hade Rosengård även ett hårt skott som gick precis utanför och man hade bra fart i spelet men mycket fastnade i Torns försvar. Det skulle bli ett mål till på Klostergårdens IP, tyvärr så var det hemmalaget som tog ledningen med 3-2 efter en hörna.

Seriepremiären slutade alltså med en förlust för FC Rosengård, litet onödigt då Torn inte var bättre än Rosengård. Delad poäng hade nog varit det mest rättvisa resultatet men nu är det som det är och det gäller att ta nya tag i helgens match då man tar emot FK Karlskrona på Rosengårds IP.