FCR förlorade mot HIF's Akademi

FCR förlorade med 3-1 (Uppdaterad)

FC Rosengård spelade sin sista träningsmatch för i år i lördags då man mötte Akademi HIF på bortaplan. Tyvärr så förlorade man matchen efter att ha tappat initiativet i den andra halvleken.

Hemmalaget HIF rivstartade matchen genom att göra 1-0 innan fem minuter var spelade men repliken kom nästan genast och Rosengård hade kvitterat innan tio minuter hade gått. Efter kvitteringen så tog FCR över mycket av spelet och hade också ett par bra läge men man lyckades tyvärr inte att förvalta dem. Halvleken slutade 1-1 och när den andra halvleken satte igång så gjorde även HIF det. HIF tog över det mesta av spelet och gjorde både 2-1 och 3-1 innan matchen var slut, dessutom så hade man ytterligare två bollar i mål som dömdes bort för offside. Efter matchen så var det ingen i FC Rosengård som var nöjd med sin insats då man tycker att sättet man förlorade på inte är i närheten av hur man ska spela. Till Rosengårds försvar så måste jag tillägga att det var några spelare som har lite kvar till matchtempo samt att förkylningar och andra skador gjorde att exempelvis Ylli fick gå in och spela mittback. Olyckligtvis så blev Ylli skadad i den första halvleken vilket tvingade Agim till ett oplanerat byte vilket även det bidrog till hur matchen utvecklade sig.

Nu kommer A- truppen att finslipa formen inför premiären borta mot Torns IF och det var länge sedan jag såg FC Rosengård göra två dåliga matcher i rad vilket inte är goda nyheter för Torns del.