FCR föll i DM finalen

Det blev ingen seger i DM finalen för FC Rosengård efter att man förlorade med 1-2 mot Trelleborgs FF.
Så här refererar Ylli matchen:
”I första halvleken märktes det att vi inte har spelat någon match på ett tag sedan serien tog slut. vi hade lite svårt och komma rätt in i matchen där Trelleborg började bra och hotade oss ganska mycket, men ju längre matchen gick kom vi in mer och mer tyckte jag. Trelleborg kanske borde ha gjort något mål i första halvleken men Blerim var bra i målet och gjorde bland annat en straffräddning.
Vi började den andra halvleken riktigt bra och tog över spelet och skapade en del farligheter. Tyvärr så gör de mål och straffar oss när vi har mycket folk framåt efter vi anfallit och dom kunde utnyttja kontringen. Men vi fortsätter mala på och lyckas kvittera. Sedan vi skapar vi även flera chanser till att ta ledningen men tyvärr så är det TFF som gör mål i slutminuterna och vi hinner inte komma tillbaka.. Men tycker grabbarna i laget gör en bra match mot ett bra TFF.
Det var en fördel TFF hade en fördel i och med dom avslutade serien så sent. Men vi hade lika gärna kunnat vinna den här matchen om vi haft marginalerna på vår sida.”
Trots besvikelsen över att man förlorat finalen så är man trots allt näst bäst i Skåne och med lite perspektiv så är har man gjort en bra insats för att ta sig fram till finalen. Under resan dit så har man slagit ut bland annat Kristianstads FF från Division 1 och lokalkonkurrenten Prespa Birlik och det är inga dåliga lag man slog ut på vägen till finalen. Sedan när man väl stod i final så var det mot ännu ett lag från en högre division som dessutom hade matchtempo och ett enormt självförtroende efter att man räddat kontraktet genom att besegra Örgryte borta med 2-4.
I jämförelse så har Rosengård inte spelat en match på tre veckor och har i princip satt igång med förberedelserna inför nästa säsong och ändå var det till slut de berömda marginalerna som fällde avgörandet. Det var inte så att det var klasskillnad mellan lagen utan det var två jämnbördiga motståndare som möttes och det hade kunnat sluta hur som helst.
Nu vet vi hur det slutade men med facit i hand så kan killarna i FCR ändå hålla huvudet högt för man är ändå tvåa i Skåne.
 
Highlights från Fotbollskåne

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *