FCR föll mot Karlskrona

FC Rosengård förlorade dagens match mot Karlskrona med 0-2 efter att gästerna gjort två mål på fasta situationer. FC Rosengård hade ett ordentligt spelövertag men trots det så lyckades man inte få bollen i mål. Man försökte mala på men redan i den 24 minuten lyckades gästerna få in bollen på en hörna och därefter försökte Rosengård så klart att få till en snabb kvittering och det verkade lite stressat på planen. Eller kanske frustrerat då Karlskronas mål inte var riktigt rättvist sett till matchbilden men å andra sidan så är det ju just målen som räknas och får man inte in bollen i mål så blir det inga tre poäng heller. Enklare än så kan det inte bli.
Nu slutade inte den första halvleken 0-1, det blev värre när gästerna återigen fick en hörna i slutminuten och precis som vid 0-1 målet så lyckades Karlskrona få bollen över mållinjen och kunde gå till pausvila med en 0-2 ledning. Det blev ingen större förändring av matchbilden när domaren blåste igång den andra halvleken, FC Rosengård hade spelövertaget men man fick ingen utdelning. Sett till antalet chanser Rosengård hade så kanske man skulle gjort två eller tre mål men det var tydligen en sån dag när det inte ville sig och toppmötet slutade alltså 0-2 till Karlskrona.
I och med förlusten så halkar FC Rosengård ner till tredjeplatsen i tabellen, två poäng bakom Karlskrona och fyra poäng bakom Prespa. I nästa omgång möter Rosengård Hässleholms IF som ligger fyra poäng efter FC Rosengård. Mer om den matchen kommer senare men först ska det spelas en DM match på Rosengårds IP då Division 3 klubben Hyllie IK kommer på besök. Den matchen spelas redan imorgon den 19/5 med start 19.00