FCR fortsätter att vinna i jakten på SM-guldet

Segern satt långt inne i gårdagens bortamatch mot jumbolaget Kungsbacka.
Inhopparen Anam Imo räddade FC Rosengård från ett fiasko i jakten på klubbens första SM-titel sedan 2015.
När det återstod 30 minuter av matchen valde tränare Eidevall att byta in Anam Imo som är en stark spelare i straffområdet och ut gick då Johanna Kaneryd och strax efter bytte Eidevall in Ebba Wider mot Hanna Bennison för att öka trycket mot ett tappert försvarande Kungsbacka.
Både byten kom att bli avgörande för att det blev tre poäng och fortsatt serieledning med samma avstånd till Vittsjö och Kopparberg.
Rosengård fick en bra start på matchen genom att redan efter nio minuter göra 0-1 genom Anna Anvegård som tog tillvara ett slarv i hemmalaget och kunde snyggt lobba in 0-1.
Den fåtaliga publiken började nog tro att nu skulle siffrorna ringa iväg, men hemmalaget som bara vunnit en match under säsongen ville annorlunda och efter en bjudning i Rosengårds försvar kunde de lätt rulla in 1-1 bakom Musovic i Rosengårdsmålet.
Halvtidsresultatet 1-1 speglade inte matchbilden, och med ett kompakt spelövertag och några friläge och även ett skott i ribban av Jessica Samuelsson så var det ett besviket bortalag som gick till halvtidsvila.
Andra halvleken blev den första lik, med massor av missade frilägen och även storspel av hemmamålvakten gjorde att spelet från serieledande Rosengård blev mer och mer stressat.
Så kom då det förlösande målet av Anam Imo och de tillresande Roengårds supportrarna kunde andas ut. Rosengård kostade också på sig att missa en straff som Jelena Cankovic placerade i målvaktens högra hörn, men som hon läste och gjorde en bra räddning på.
Nu återstår tre omgångar, med två matcher på Malmö IP, mot Linköping och helgen efter mot Vittsjö och sedan avslutas årets OBOS Damallsvenska med match på bortaplan mot Kristianstad.
Vi hoppas nu att Malmöborna inser vilket fantastiskt tjejlag som spelar på Malmö IP och kommer till de båda återstående matcherna och hjälper fram laget till ett nytt SM-Guld.