FCR Herr möter FC Höllviken

FC Rosengård förlorade lördagens bortamatch mot ett hårt arbetande Asarum med 3-0 och det var en läxa som kostade tre poäng. Efter cirka 35 minuters spel så tog hemmalaget ledningen och fyra minuter före paus så ökade de på sin ledning och kunde gå till paus med 2-0 i bagaget. Det närmaste FC Rosengård kom målprotokollet var en stolpträff men annars så fastnade man i Asarums försvar. I paus så gjorde Rosengård två byten för att försöka vända matchen men istället så fick man ytterligare ett mål i baken vilket också blev slutresultatet.
Kvällens motståndare FC Höllviken som spelar i Division 1 Södra har haft det tungt så här långt då man endast vunnit en match och ligger på den nedre kvalplatsen i tabellen. Samtidigt så har man bara förlorat två matcher så även om vinsterna uteblivit så har det inte varit total katastrof för Höllviken i seriespelet. Sedan så är det möjligt att Höllviken har hittat rätt i sitt spel då serievinsten kom i deras senaste match när man slog Kristianstad FC med 4-2 vilket inte kommer att göra dagens match lättare. Dessutom vill man säkert följa upp segern med en ny seger mot Rosengård och avancemang i Svenska Cupen.
Om förlusten i serien är en reaktion på förra helgens 8-1 seger är nog inte hela den enkla sanningen men så här enkelt är det: Gör man inte jobbet till hundra procent så blir man straffad oavsett vilket lag man möter. Ikväll så möter man FC Höllviken i Svenska Cupen och det kommer att bli en ny tuff match för FC Rosengård men samtidigt så får man en chans att snabbt revanschera sig efter matchen mot Asarum. Senast FC Rosengård och FC Höllviken möttes var i en träningsmatch i februari och då vann FC Rosengård till slut med 4-2 efter att lagen följts åt till 2-2 i en jämn match. Det finns inget som säger att inte kvällens match kommer att bli lika jämn och tuff då både Rosengård och Höllviken vill avancera till nästa omgång och det som till sist kommer att fälla avgörandet är vilket lag som vill mest.