FCR klara för Svenska Futsalligan

FC Rosengård gick segrande ur division 1 i futsal och fick därmed chansen att kvala upp till Svenska Futsalligan (SFL). I kvalet gjorde tre lag upp om två platser – FC Rosengård, Västerås AFG och Ektorp FK. Det blev ett mycket spännande kval, men i lördags stod det klart – FCR spelar i SFL nästa säsong!

I den nybyggda sporthallen på Stadionområdet skulle det avgöras. En solig lördag i februari strömmade publiken till för att se FC Rosengård knipa platsen till SFL i en match där Ektorp FK stod för motståndet. Den första kvalmatchen spelades på bortaplan mot Västerås AFG och det blev en riktig rysare som FCR till slut avgjorde på straffar. Nu var det bäddat för succé, seger mot Ektorp = avancemang.

Det blev även denna gång en onödigt spännande och mycket jämn match och de 450 åskådarna på plats bjöds på nervositet ända in i slutminuterna. Till slut kom det efterlängtade målet och 1-0 stod sig matchen ut. Efter slutsignalen firades det friskt på planen till publikens jubel.

FC Rosengårds futsalansvarige, Björn Svensson, kom med följande känsloyttringar efter matchen:

– Känslan är euforisk! När man vinner kval, vad ska man säga? Det är ett allt-eller-inget-kval. Antingen hade vi varit kvar i isvaken eller så tar vi oss upp. Så var känslan, det är blandad eufori och lättnad.

– Det är inte bara ett lyft för laget utan nu kan vi kanske få gehör och börja göra ännu mer för sporten här i Skåne. Vi har så fruktansvärt mycket att erbjuda här i Skåne, tack vare fotbollen och den fantastiska ungdomsfotbollen som finns här, avslutar Björn.

De senaste inläggen: