FCR kryssade mot Lindsdal

FC Rosengård lyckades få med sig en poäng från den på förhand tuffa bortamatchen mot Lindsdal och ökade försprånget ner till kvalplatsen med en poäng. Så här i efterhand så kanske man skulle fått med sig tre poäng då man hade ett stort spelövertag och vaskade fram flest chanser, men så är det det där med att göra mål. Det vill sig inte och det verkar som det gått troll i det, i matchen så hade man i alla fall två solklara chanser där man kommer ensam med målvakten men på något sätt lyckas man träffa honom. Malik kommenterar matchen så här:
”Vi åker upp till Lindsdal med ett ganska stort manfall på grund av skador och sjukdomar i truppen, så det sker stora förändringar i laget sett till derbyt mot IFK Malmö. Men trots en 17 åring i mål och andra förändringar så tar de ”nya” ett stort ansvar. Vi gör en bra match, speciellt i första halvleken då vi har bra fart på bollen och stor rörlighet samtidigt som vi är starka defensivt. Den andra halvleken blir mer av ett ställningskrig och det är inget bra spel från något av lagen. Men vi får med oss en poäng från en erkänt svår bortamatch så det är ok. Som vanligt skapar vi flera bra lägen 3-4 frilägen missas men spelidé, spelglädje och defensiven sitter just nu så det känns riktigt bra i truppen.”
FC Rosengård siktar på revansch efter vårens 1-2 förlust mot Nosaby då man möter dem i nästa omgång. Nosaby har haft det tungt och ligger på nedflyttningsplats med tio poäng upp till kvalplatsen men mer om det kommer senare.