FC Rosengård tar emot Eskilsminne i division 1

FC Rosengård har en spännande match framför sig i division 1 när Eskilsminne IF kommer till Malmö IP. Motståndarlaget ligger en placering högre än FC Rosengård i serien med endast två poäng och när lagen möttes i maj slutade matchen 1-1. Vi stämmer av med huvudtränare Marcus Kaloudis inför dagens match. 

Ni har ett tufft matchschema framför er, hur förbereder man laget på bästa sätt inför det? 

– Givetvis behöver vi periodisera våra träningsveckor på ett sätt som gör att vi skapar bra förutsättningar för spelarna att prestera. Utöver det har vi pratat en del om att som lag försöka gå ut och njuta tillsammans av de få matcher som är kvar och göra varandra så bra vi kan.

Sist ni mötte Eskilsminnes IF blev resultatet 1-1, vad blir viktigt i dagens match?

– Matcherna mot Eskilsminne är alltid jämna och tuffa så vi behöver göra vårt yttersta i försvarsspelet, där vunna dueller blir en viktig KPI för oss. Framåt behöver vi vara effektiva i straffområdet och förvalta de chanser vi får.

Hur är känslan i truppen?

– Vi har haft en förhållandevis bra träningsvecka och trots att resultaten inte varit med oss senaste tiden är spelarna vid gott mod och känslan är att laget verkligen ser fram emot matchen, avslutar Marcus Kaloudis.

De senaste inläggen: