FCR mot IFK Malmö i Svenska Cupen

Under tisdagskvällen spelar FC Rosengård hemmamatch mot IFK Malmö för andra gången på bara fyra dagar. I lördagens seriematch gick FCR segrande ur striden med 5–2 och nu väntar nästa match som är en del av omgång 1 i Svenska Cupen.

FC Rosengård leder division 2 efter nio omgångar och IFK Malmö innehar just nu sistaplatsen. En otippad placering för IFK som förra året spelade i ettan, men nu inte fått det att stämma denna säsong.

I lördagens match gick dock gästerna ut hårt och ledde med 0–2 efter dryga 20 minuter. FC Rosengård vände sedan och lyckades vinna med 5–2. En av målskyttarna var Jonathan Roos, som är ny i klubben för året.

Jonathan, hur skulle du beskriva matchen i lördags?
– Det var en målrik match där vi stod på hälarna inledningsvis. IFK Malmö tog ledningen redan i första minuten och gjorde även 0–2 ganska snabbt efter att vi missat ett par solklara målchanser. Efter många avbrott och tufft spel reducerade vi till 1–2 genom Alexis Bbakka. Därefter tog vi över helt och lyckades vända matchen till 3–2 innan halvtid.

– I andra halvlek var vi ganska överlägsna och punkterade matchen när Dylan Kosik gjorde 4–2 och 5–2. Det måste varit ett underhållande Malmöderby för publiken med många mål och tuffa dueller!

Själv stod du för 2–2-målet, kan du beskriva hur det gick till?
– Jonathan Ekendahl slog en hörna som IFK inte lyckades rensa bort. Jag tror det var Kevin Fridlund som nickade ner den där jag ganska ohotad fick trycka in bollen. Det var ett skönt kvitteringsmål!

Vad vill ni göra ännu bättre i morgondagens match i Svenska Cupen?
– Det absolut viktigaste är att vi är med från början och inte underskattar motståndarna. IFK Malmö har ett gäng duktiga offensiva spelare som vi måste ha koll på, så att vi inte får samma start som i lördags. Förutom det tycker jag att vi är det bättre laget och så länge vi gör vårt jobb ska det gå vägen även imorgon, avslutar Jonathan Roos.

Avspark 19.00 ikväll på Rosengårds IP, varmt välkomna!

De senaste inläggen: