FC Rosengård tar emot ÖIS i division 1

FC Rosengård är med och tävlar om topplaceringarna i den spännande södra serien i division 1. Laget ligger just nu på en sjätteplats men har endast tre poäng upp till IS Halmia på andraplatsen. På lördag väntar en ny hemmamatch på Malmö IP.

Den klassiska klubben Örgryte IS kommer på besök till Malmö. Förra året vann de division 2 Västra Götaland med god marginal och över 100 gjorda mål. I kvalet vann de mot IF Elfsborg i ett dubbelmöte och är alltså nykomlingar i division 1. Göteborgslaget befinner sig på en niondeplats i tabellen, tre poäng bakom FC Rosengård.

Vi stämmer av läget med FC Rosengårds huvudtränare Marcus Kaloudis inför matchen.

Marcus, hur ser du på er säsongsinledning?
– Vi har olika sätt att mäta vår prestation och utifrån det har säsongsinledningen varit bra med undantag från någon enstaka match. Det väntar många spännande matcher innan sommaruppehållet och jag hoppas vi kan växa och ta steg framåt för varje match som går.

Kan du nämna någon av era styrkor som lag och något ni vill slipa lite extra på framåt?
– Försvarsspelet har fungerat under i stort sett alla matcher, vilket är positivt. Förväntat antal gjorda mål har också varit OK jämfört med förra säsongen, men vi vill bli ännu skarpare i sista tredjedelen och komma till ännu fler avslut ifrån bättre positioner. Kan vi göra det framöver har vi goda chanser att vinna ännu fler fotbollsmatcher, avslutar Marcus Kaloudis.

Matchen mellan FC Rosengård och ÖIS spelas lördag 13.30 på Malmö IP.

De senaste inläggen: