FC Rosengård räddade poäng mot Häcken

FC Rosengård hämtade upp ett tvåmålsunderläge mot Häcken och säkrade en poäng i 90:e minuten. En viktig poäng för att inte komma för långt efter topplagen i tabellen. Efter åtta omgångar står nu FC Rosengård på 14 poäng, 6 poäng bakom serieledande Piteå.

Det var en perfekt fredagskväll för allsvensk fotboll i toppklass på Malmö IP – solen sken, det var nästan 20 grader varmt och hela 1839 personer hade tagit sig till arenan för att se matchen. Matchen var till en början relativt jämn där båda lagen visade initiativ framåt, men sedan tog formstarka Häcken över och satte ordentlig press på Malmölaget i slutet av den första halvleken. Misstag i passningar och presspel gav Anna Anvegård läge att sätta både ett och två mål i matchminut 36 respektive 42.

Tyngda av underläget klev FC Rosengård in i omklädningsrummet för halvtidspaus. Laget samlades och gick bestämt ut för att kriga sig tillbaka in i matchen. Det gav utdelning nästan direkt! I den 48:e minuten letar Olivia Schough sig in i straffområdet, när hon inte hittar skottläget släpper hon smart bollen bakåt till Bredgaard som avlossar bössan på första touchen. Ett välplacerat skott nere vid stolpen och hemmalaget hade reducerat.

Därefter växer FC Rosengård mer och mer in i matchen, men samtidigt hotar Häcken med ett par farliga chanser. Larsson, Bredgaard och Schough kommer nära att kvittera men marginalerna var inte på rätt sida. Laget ger dock inte upp och sätter press på Häcken in i det sista. I den 90:e minuten visar Kullashi på stor styrka när hon vinner en tuff duell centralt i planen. Hon hittar ut med en vältajmad passning till Schough som kommer i full fart. Försvaret hänger inte med och Schough får tid att lägga bollen tillrätta och placera in den i bortre på sitt karaktäristiska vis.

Stora glädjescener utspelade sig därefter mellan spelare och publik – ett förlösande mål – trots att det bara blev en poäng. Efter FC Rosengårds tuffa start i OBOS Damallsvenskan 2023 blir varje poäng viktig i jakten på topplagen, särskilt i matcher som fredagens mot ett riktigt bra BK Häcken.

De senaste inläggen: