FCR räddade poäng på stopptid

Matchen mot ett poängjagande och motiverat Nosaby blev precis så tuff som man förväntade sig och kanske lite till. FC Rosengård lyckades till slut rädda en poäng på övertid, trots att man fick en smakstart i matchen.

FC Rosengård inledde som sagt matchen bra och tog ledningen redan efter nio minuters spel när Philip Cascalheira snyggt sköt in 1–0. Efter ledningsmålet fortsatte FC Rosengård vårda boll och pressa ner Nosaby på egen planhalva. Det betalade sig i form av en straff som Ismael Hussein gjorde 2–0 på, just då såg det ut att bli en rätt angenäm eftermiddag. Det var dock mer än 70 minuter kvar av matchen och Nosaby hade på inget vis gett upp. Gästerna började försöka jobba sig tillbaka in i matchen samtidigt som FC Rosengård ville bevaka ledningen och hela tiden värderade sina lägen att gå till anfall. Kanske blev man för försiktiga för Nosaby kunde till slut reducera till 2–1 fem minuter före paus.

Sedan pressade Nosaby på för en kvittering och sex minuter in i andra halvlek kom 2–2 och som om det inte var illa nog gjorde de även 2–3, bara ett par minuter senare. FC Rosengård hade tappat både sin tvåmålsledning och initiativet i matchen och gästerna hade sånär gjort 2–4 också om inte FC Rosengårds målvakt Aleksander Kolevski hade sträckt ut och tippat en boll i ribban. Under en period verkade alltså ännu ett mål till Nosaby tyvärr ligga närmare till hands än en kvittering för Rosengård. FC Rosengård gjorde då ett par offensiva byten och fick mer fart på både spelet och bollen när man kämpade mot både klockan och motståndarna i jakten på en kvittering. Man fick flera hörnor och frisparkar med sig när man pressade på men det kom att dröja till matchens 94:e minut innan Jonathan Ekendahl satte kvitteringen och fastställde slutresultatet till 3–3.

Att tappa en 2–0-ledning på hemmaplan är absolut inte bra men det är å andra sidan sättet man till slut reser sig och krigar sig till en poäng, och tack vare det sär FC Rosengård fortfarande obesegrade på hemmaplan. Men det känns ändå så onödigt att FC Rosengård hamnade i ett läge där man var tvungna att kriga in i det sista för att få med sig en poäng, särskilt när man ledde med två mål på hemmaplan där man borde avgjort matchen tidigt. Om det beror på att man tillät sig att tro att matchen var avgjord vid 2–0 eller vad det berodde på vet jag inte. Det finns dock inga lätta matcher i den här serien för alla lagen ligger i division 2 av en anledning och har möjlighet att ta poäng av vilket annat lag som helst.

Oavsett så leder FC Rosengård fortfarande serien efter nio raka matcher utan förlust och i nästa seriematch åker man till Karlskrona för en ny tuff utmaning. Karlskrona krigar, precis som Nosaby, runt det negativa kvalstrecket och är ett starkt hemmalag så det kommer återigen att krävas en ordentlig arbetsinsats för att kunna ta med sig de tre poängen hem till Rosengård.

Innan man åker till Karlskrona kommer man att möta Prespa Birlik, som spelar i division 3 den här säsongen, i slutspelet i DM. Matchen spelas på Heleneholms IP på onsdag klockan 19.00.

De senaste inläggen: