FCR's damer förlorade i Damallsvenskan

Elitdamerna förlorade med 2-0 (Uppd)

Historien upprepade sig på torsdagen då FC Rosengårds elitdamer förlorade i Damallsvenskan med 2-0 på bortaplan mot Linköpings FC. Båda målen kom i den andra halvleken och trots att man pressade på i slutet så slutar matchen med seger till Linköping. Så här kommenterar Markus Tilly matchen:

”Inledningsvis så fungerar inte mycket.  Vi är passiva, vinner inga dueller och tappar bollar som Linköping får ställa om på. Efter hand spelar vi upp oss och vi har tre högklassiga chanser att göra mål. Ramona har ett friläge, sjögran en bra frispark och björk en nick efter inlägg. Början på andra halvlek är den period som stjälper oss. Först en hörna där vi släpper en spelare fri och sedan några minuter senare en kontring då vi tappar boll på offensiv planhalva. Därefter gör vi ett dubbelbyte där ek och rubenson kommer in och just dessa spelare har vars en jättechans att göra mål. Elin ett friläge och lisa ett skott efter inlägg. Bollen ville inte in idag samtidigt som vi måste prestera bättre i spelet.

Tyvärr så innebär förlusten att man halkar ner till andraplatsen i serien, en poäng bakom årets överraskning Eskilstuna som man för övrigt möter den 18 maj på Malmö IP. Men först är det ett kort uppehåll på grund av landslagssamlingar och sedan så blir det Skånederby mot Kristianstad. Den matchen kommer att spelas den 11 maj i Kristianstad klockan 16.00 men mer om den senare.

 

Foto: Urzsula Striner