FCR's Herrar kryssar vidare

FC Rosengård fortsätter sin förlustfria svit under hösten när man i helgen spelade 1-1 mot tabelltvåan Lindsdal på bortaplan.

Det var en tuff och jämn match från början till slut med många gula kort och en utvisning. Rosengård inledde matchen riktigt bra och hade ett knappt övertag fram till den 25 minuten då Kwame Bonsu fick sitt andra gula kort, i efterspelet så visades även Agim upp på läktaren efter att ha påpekat vissa ”brister” med domarens beslut.

Hur som helst så gav det Lindsdal lite luft under vingarna men de hade inga riktiga chanser, istället så jobbade sig Rosengård in i matchen igen och stundtals så spelade man nästan bättre med tio man på planen. Det var till och med så bra att det efter matchen föreslogs att Rosengård kanske ska fortsätta spela med tio man på plan, eller om man inte får det så kanske man kan ”parkera” en gubbe nere vid det egna målet som håller målvakten sällskap utan att delta i spelet.

Nåja, den första halvleken slutade 0-0 och det dröjde till den 62 minuten innan FC Rosengård tog ledningen genom Mohamed Abo- Sharkh. Tyvärr så var man inte riktigt med när domaren blåste igång spelet igen så Lindsdal kunde kvittera minuten senare. Båda lagen hade sedan bra chanser att göra ett ledningsmål men med två bra försvar så blev det ingen utdelning på chanserna för något av lagen så matchen slutar alltså 1-1.

Krysset mot Lindsdal innebär att FC Rosengård förlänger sviten till åtta matcher utan förlust, tyvärr så har man bara vunnit två av dem och med lite mer flyt så hade man kanske kunnat samla på sig några fler trepoängare under hösten. Det innebär även att man håller sig kvar i ”mittens rike”, på sjundeplatsen med sex poäng ner till strecket och nio poäng upp till serieledarna Oskarshamn. I nästa match så väntar GIF Nike på lördag kl 16.00 på Rosengårds IP, mer om den matchen kommer under veckan.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}lindsdal_fcr_2013{/gallery}