FCR ska ta revansch mot Kristianstad FC

Det är matchdags igen för FC Rosengård när man möter Kristianstad FC ikväll klockan 19:00 på Rosengårds IP. Senast lagen möttes var för drygt två månader sedan i säsongens andra match. Då förlorade FC Rosengård till sist på övertid med siffrorna 2-1. Tyvärr var det en förlust som sved, då Rosengård dominerade första halvlek och hade flera chanser att avgöra, men istället lyckades hemmalaget jobba sig in i matchen och vinna.

Kristianstad FC har så här långt haft en halvtung inledning på säsongen och ligger på 13:e plats, precis under nedflyttningsstrecket, med två vinster, en oavgjord och fyra förluster. Samtidigt har KFC bara spelat sju matcher, jämfört med FC Rosengårds tio, i en tabell som haltar en del. Kristianstad skulle egentligen också börjat höstsäsongen i helgen som gick men man fick ställa in matchen då ett par spelare insjuknat i Covid. Hur man än vänder och vrider på det så går hälsan först och vi hoppas att spelarna återhämtar sig och att man klarar sig ifrån fler smittfall.

FC Rosengård kommer närmast från en riktigt bra insats mot serieledande Asarum, där man vann med 3-1 och klättrade två placeringar i tabellen. Nu gjorde man inte så mycket annorlunda jämfört med tidigare matcher under säsongen, men man hade lite mer tålamod och vilja samtidigt som man fick utdelning i målprotokollet.

Nu när man möter Kristianstad igen, och har chansen att ta revansch för förlusten senast, gäller det att fortsätta på samma sätt som mot Asarum. Man har inte råd att slappna av och på så sätt bjuda gästerna på någonting, för då blir man straffad. Man måste hålla samma höga nivå genom 90+ minuter.

Inför matchen ligger FC Rosengård på sjunde plats i tabellen med 14 inspelade poäng på tio matcher. Man ligger fyra poäng efter serieledarna med en bra chans att krympa det ytterligare ikväll och det finns alla förutsättningar för att göra just det.

De senaste inläggen: