FCR slog Karlskrona

FC Rosengård vann med 2-0 över serietrean Karlskrona på bortaplan. (Uppd)
FC Höllviken övertog serieledningen efter att de vunnit lördagens match mot LB07 med 3-2 så förutsättningarna var rätt givna för FC Rosengård inför söndagens bortamatch mot Karlskrona. Det krävdes en trepoängare för att återta serieledningen och den tog man också genom stenhårt arbete i nittio minuter så vann man till slut med 2-0.
Hemmalaget började bäst och fick ett par chanser under dom första 20 minuterna med bland annat en stolpträff men efter det så skapade inte Karlskrona så mycket. Dom hade mycket boll men dom tillbringade den mesta tiden med bollen på sin egen planhalva och därifrån kan det vara lite tufft att göra mål. Istället så kom FC Rosengård in i matchen sakta men säkert och man fick lite fart på både bollen och benen vilket gav resultat i den 25 minuten när Ali satte bollen i nät efter att Ylli spelat fram honom. Resten av den första halvleken såg i princip ut på samma sätt; Karlskrona hade mycket boll på egen planhalva och när den väl fastnade i FC Rosengårds försvar så blev det en snabb omställning så hemmalaget fick jobba lika snabbt tillbaka som dom jobbat sig fram på planen.
Nu var 1-0 ledningen lite i underkant då FCR hade ett par riktigt bra chanser till varav den hetaste var kanske när Dennis rundade målvakten och med öppet mål så lyckades han på något sätt att träffa stolpen. Hur som helst så fick Dennis sin revansch sex minuter in i den andra halvleken när han rullade in FC Rosengårds andra mål för dagen och sitt tolfte totalt. Med det så ligger han på andraplats i skytteligan efter tjugo spelade omgångar, sex mål efter skytteligaledaren. I och med 2-0 målet så var Karlskrona slagna, dom försökte gång på gång men de bollar som inte fastnade i FC Rosengårds försvar fångade antingen Nehar eller bollkallarna.
Framåt så skapade Rosengård en del chanser och man borde kanske gjort ett eller två mål till men å andra sidan så ska man kanske inte gapa efter för mycket, 2-0 till Rosengård räckte mer än väl till för att säkra tre viktiga poäng. Men å andra sidan så var det bara någon minut kvar av matchen när Ylli dribblade av sex Karlskronaspelare från mitten och ner till Karlskronas mål och om han bara fått lite bättre träff så hade det varit ett mål som det pratats länge om. Det var en prestation som var värt att få avslutas med mål.
 
Segern mot Karlskrona var viktig då Rosengård återtog serieledningen och det sätter lite press på Höllviken inför seriefinalen nu på lördag. Samtidigt så har man hittat tillbaka till spelet man hade i våras där man gör det så svårt för motståndarna att dom måste göra en riktigt bra match för att kunna ta poäng och nu när seriefinalen närmar sig så är det aldrig fel med ett par bra matcher som mot Kristianstads FF i DM och nu Karlskrona i serien för att få in lite vinnarkänsla i laget.  Missa inte matchen där Division 2 ÖG kan komma att avgöras, matchstart är klockan 14.00.
 
 
{gallery slider=boxplus.carousel}/FkkFcr_2014{/gallery}