FCR slog Kristianstads DFF

Anja gav FC Rosengård ledningen med 1-0 i den sextonde matchminuten, tolv minuter senare så kvitterade gästerna till 1-1 som också blev halvtidsresultatet. FC Rosengård dominerade matchen totalt och man hade 26 skott på mål att jämföra med KDFF’s fyra men de skott som inte tog i ribban eller i stolpen räddade Kristianstads landslagsmålvakt Hedvig Lindahl. I den andra halvleken fortsatte Rosengård att ösa på framåt men det gav ingen utdelning förrän i den 90 minuten när Ramona sköt in 2-1 målet och fastställde slutresultatet.
Efter förlustmatchen mot Linköping så spekulerades det på sina håll om det var en släng av guldfrossa men i och med söndagens seger så kan man kallt konstatera att Markus & company mosat dom spekulationerna. Matchen mot Linköping får man lägga till handlingarna som en dålig dag på jobbet och det har alla rätt att ha, så klart, men när man nu återställt ordningen och kämpat sig in i vinnarspåret igen så har man helt klart oddsen på sin sida när det gäller att försvara SM guldet. Det återstår bara sex omgångar av årets Damallsvenska och i skrivande stund så har FC Rosengård nio poäng ner till tvåän Kopparberg/ Göteborg och trean Örebro, notera dock att Örebro har en match mindre spelad, och det är svårt att tänka sig att FC Rosengård skulle ha sex dåliga dagar till på jobbet.