FCR slog Lunds BK

FC Rosengård slog Lunds BK med 2-0 efter en riktigt bra första halvlek där man gjorde precis allt det som man inte gjorde i den föregående matchen mot Kvarnby. Man spelade snabbt och enkelt i offensiven samtidigt som man var  aggressiva i försvarsspelet med en hög press på motståndarna. FC Rosengård tog ledningen efter att Alvedin Nezirovac slagit in en straff efter cirka en kvarts spel och Christian Ajakpoloho fastställde slutresultatet till 2-0 efter dryga halvtimmens spel. I den andra halvleken så kom spelet av sig i och med att båda lagen gjorde flera byten och det gjorde att Lund fick ett par chanser att reducera. Den vassaste var ett skott som gick mot krysset men FC Rosengårds nye målvakt Bill Halvorsen sträckte ut och motade skottet. Så här summerar en nöjd Hasse segern:
”Om vi gjorde väldigt mycket fel mot Kvarnby förra veckan så var det tvärtom mot Lund. Vår första halvlek innehöll det mesta som vi tränat på och diskuterat om sen senast. Vi såg ut som ett lag igen på grund av att alla tog sitt ansvar på planen. Vi spelade enkelt och släppte bollen på 1-2 tillslag och rörde oss igen.Vi var aggressiva när Lund skulle spela sig upp så de fick aldrig igång några längre anfall mot oss. Vi dominerar rejält i första halvlek och kunde gjort ett par mål till. Lund hade också ett bra läge men där stod Bill för en bra räddning. Även i den andra halvleken är det ok spel. Vi möter ett Division 1 lag och står upp riktigt bra i hela matchen. Visst räddar Bill oss också ett par gånger i den andra halvleken men vi har själva också ett par lägen att utöka ledningen. Alla killarna ska ha beröm för sin insats. Nu måste vi inse vad vi kan prestera och försöka utveckla det härifrån. För mig tyder det på god moral när man kan resa sig efter en mindre bra insats till en riktigt bra som killarna gjorde. Vi var väldigt revanschsugna allihop. Nu får vi jobba vidare för att kunna upprepa prestationen. Vi kan vara glada för insatsen men inte nöjda:”
Matchen slutar 2-0 efter en gedigen arbetsinsats och i nästa match möter FC Rosengård  Eskilsminne på bortaplan, den matchen kommer att spelas den 14/3 klockan 12.00 på Harlyckans IP.


 
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *