FCR slog Nike i träningsmatchen

FC Rosengård slog Nike med 2-3.

FC Rosengård spelade en tidig träningsmatch mot GIF Nike som man vann till sist. Här är Hasses eget referat från matchen:

Startelva:

Blerim

Armin-Emmanuel-Martin Hammar-Christian Kackarovski

Ylli-Valentino-Sadat-Haidar

Bessemir-Dennis

Bänken: Nehar, Sokol, Fatos, Ozzy, Zimon (alla fick speltid) Granit sjuk.

”Vi inledde matchen svagt. Vi var inte med och samtidigt var GIF Nike riktigt på hugget. De satte hög press och ändå höll vi på att tråckla lite väl mycket där bak. Har inga problem med att vi ska ha ambitionen att spela upp nedifrån men då gäller det att spelarna är koncentrerade och är i sin position. Nu var det en del som inte låg rätt och var felvända och då börja plottra med kortpassningspel i och utanför eget straffområde bäddar för att man blir straffad.

Vi hade själv lite problem med att få igång något eget spel i början. Tog däremot ledningen genom Ylli efter en kontring, därefter bjöd vi in Nike på två mål i rask takt. Kommunikationsmissar som ställde till det. Vi lyckades kvittera innan paus här, men det var Nike som var bäst i första och hade bud på något mål till.

I andra halvlek lyfte vi oss. Vi låg rätt och vi började spela enkelt och få lite längre anfall. Samtidigt avväpnade vi Nike en del också genom ett hårdare jobb. Vi tog löpningar och slog också passningarna i tid. Vi snackade en del i pausen att göra det enklare för varandra, bl a genom att just släppa bollen lite tidigare och inte sätta någon lagkamrat i knipa genom att släppa bollen när inga andra alternativ fanns kvar.

Vi skapade en hel del chanser i andra halvlek där deras målvakt gjorde en hel del kvalificerade räddningar. Nike var inte helt ofarliga i andra men det kändes som vi var mer förberedda på vad som skulle kunna hända jämfört med första halvlek där vi inte hade koll på dem.

Alla spelare visade bra inställning. Vi fick verkligen jobba oss in i matchen efter den svaga inledningen och det var glädjande att se att det finns en hög arbetsmoral i laget.”

Men viktigare än resultatet är att Hasse fick rätat ut en del frågetecken som han hade innan matchen, bland annat om vad laget behöver träna på. Hasse säger att arbetet som börjar i Januari kommer att fokusera på organisation och försvarsspel för om inte grunderna finns där så har man inget att bygga vidare på.

Det kommer att bli intressant att följa Hasses fortsatta arbete inför säsongen 2014 och det bästa stället att göra det på är här på FC Rosengårds hemsida.