FCR slog Skjold

FC Rosengård vann med 4-0. (Uppdaterad)

Det satt hårt inne men till sist så vann FC Rosengård träningsmatchen mot danska Skjold med klara 4-0 efter två mål var av Lisa Ek och Natalie Persson. Skjold inledde matchen piggt och man hade en del bra chanser inledningsvis. Man försökte störa Rosengårds uppspel genom att sätta en hög press men oftast så klarade hemmalget ut situationerna genom ett bra passningsspel. Precis innan pausen gjorde Lisa sitt första mål och det följde honupp med att göra sitt andra en stund in i den andra halvleken. Sedan avslutade Natalie med sina två mål och fastställde sluresultatet till 4-0. 

Så här kommenterar Markus matchen:

-I gårdagens träningsmatch mot danska Skjold så var det mycket som var positivt. Trots ett tufft motstånd i form utav ett danskt högstaligalag så kunde vi ha en god struktur och linjer i spelet i 90 minuter. En ryggrad av Katrin Schmidt, Paula Radtke och Lisa Ek från seniortruppen omgärdat av F19-tjejer var vårt lag på banan igår. Inledningsvis så hade Skjold lite lägen men efter en kvart fick vi rättat till lite detaljer i vårt försvarsspel vilket stoppade bortalagets attacker. Istället var det FC Rosengård som tog tag i taktpinnen och började hitta lite snabba omställningar. Detta resulterade i ett friläge som vi tyvärr brände. Strax innan paus så nickar Lisa Ek in en hörna fint framspelad av Sarah Mellouk. I pausen snackar vi ihop oss om detaljer som vi skall förbättra, vilket vi också gör. I andra halvlek så håller vi lite bättre i bollen framförallt mot slutet då danskorna tröttnar av att behöva springa i försvarsspelet. Följaktligen trillar det in ytterligare tre bollar och slutresultatet blir 4-0 efter ytterligare ett mål av Lisa Ek och två av Nathalie Persson.

Goda betyg för attityd och inställning samt extra plus till Nathalie Persson för fin timing i djupledslöpningar och god avslutskvalité samt till Emma Pennsäter för säkert försvarsspel och noggrannhet med bollen där hon hela tiden har en tanke mot att behålla inom laget. Flera unga tjejer, födda 97, 98 och 99 börjar visa framfötterna och blir alltmer redo fysiskt, spelmässigt och mentalt för att ta det sista steget.

Tjejerna kommer att spela sin nästa träningsmatch redan på onsdag klockan 18.00 då man möter Lunds BK’ s P16 på Malmö IP. Matchen mot Lund är den första av tre matcher där man möter P15/ 16 lag och givetvis så blir man lite nyfiken på varför och Markus berättar:

-Nu väntar tre TUFFA matcher mot killar i 15-16 årsåldern. Tanken med dessa är att få träna på ett fysiskt spel men också att få hög press emot oss och att få ta snabba beslut med och utan boll. Nu kommer alla hem från sina landslagsuppdrag och vi har en två veckorsperiod framför oss innan det är dags för nytt landslagsuppehåll och sedan start av damallsvenskan. Nu ska de sista pusselbitarna trilla på plats.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/skjold2014{/gallery}