FCR tappade poäng hemma

FCR – LIF 1-1 (Uppdaterad)

Matchen i helgen blev som jag skrivit innan en tuff historia, tyvärr.

Inför matchen så var det fortfarande oklart med vilka spelare som skulle starta matchen då ett par skulle testas på uppvärmningen förutom de spelarna så har ett flertal känningar av olika slag. Så här långt verkar skadeeländet vara det största problemet för FCR’s del till skillnad från den förra säsongen då det var minimalt med skador över hela säsongen. Trots det så är årets inledning bättre än den förra då Rosengård har skrapat ihop åtta poäng efter fem omgångar som kan jämföras med en ynka poäng förra säsongen vilket i sig är ett styrkebesked. Det får en att leka lite med tanken om hur tabellen sett ut om alla spelarna varit tillgängliga men Rosengård är med i toppen på en fjärdeplats och det är bra med tanke på förutsättningarna varit.

Helgens match då? Jo FC Rosengård satte full fart från den första minuten och frånsett ett par försök till kontringar så hade Ljungby inte mycket att komma med men trots att FCR kanske gjorde sin bästa halvlek så här långt så var det fortfarande mållöst i halvtid. I den andra halvleken så är jag inte säker på vad som hände. Om man kanske var så överlägsna i den första halvleken så att man slappnade av när man kom in till andra halvleken eller om det bara var en olycklig slump. Men i alla fall så tog Ljungby ledningen med 1-0 i den 52 minuten och fick lite luft under vingarna. Under en period så pressade dom högt och man hade även ett skott som tog i insidan av stolpen innan Rosengård började pressa på för en kvittering. Rosengård tog över det mesta av spelet igen men det kom att dröja ända tills den 90 minuten innan Granit kunde trycka in 1-1 och det var även chans på ytterligare ett mål för FCR men matchen slutade oavgjort.

I och med resultatet så ligger FC Rosengård fortfarande tre poäng efter serieledande Ljungby och i helgen som kommer så möter man Hässleholms IF på bortaplan men mer om det senare i veckan.

Observera att onsdagens planerade DM- match är inställd då Klippan tyvärr lämnat Walk- Over. Vilket betyder att FC Rosengård tilldelas segern men kanske viktigare är att spelarna kan vila ut och koncentrera sig på nästa seriematch