FCR tog revansch mot Nosaby på hemmaplan

Inställningen och motivationen fällde avgörandet när FC Rosengård tog tre nya poäng och samtidigt tog revansch på Nosaby. Onsdagens match slutade 1-0 till Rosengårds favör.

Matchen blev precis lika tät som den var på bortaplan men FC Rosengård hade ändå mest boll och styrde händelseutvecklingen under första halvlek. Gästerna hade ett par lägen men inget som fick ett väl samlat Rosengårdsförsvar att börja hyperventilera. Efter att man hade haft ett par hyfsade chanser så fick FC Rosengård straff dryga halvtimmen in i matchen. Ismael Hussein förvaltade den på bästa sätt och gjorde sitt tionde mål för säsongen.

Den första halvleken slutade 1-0 och när andra satte igång hade Rosengård fortfarande rätt bra styr på händelseutvecklingen. Man försökte hitta luckan till 2-0, men Nosaby försvarde sig bra. En stund in i andra halvlek började Nosaby ta över mer av spelet och tryckte tillbaka Rosengård för att få till en kvittering. Ett uppoffrande försvarsspel över hela planen gjorde att Rosengård trots detta lyckades ta tre poäng. I slutet av matchen hade man även ett par chanser på snabba omställningar. men resultatet 1-0 stod sig tills domaren blåste av.

Vad var det som avgjorde matchen till FC Rosengårds favör?

– Jag tycker i det stora hela att vi är det bättre laget matchen igenom. Även när vi var skakade så hanterade killarna det väldigt bra och jobbade hårt för varandra. Samma sak gäller spelarna som kommer in och gör ett fruktansvärt bra jobb både defensivt som offensivt, speciellt i den delen av matchen de faktisk kommer in i. Det bevisar vilken bredd som denna truppen besitter, berättar en nöjd FC Rosengårdstränare, Marco Whittle.

Det var en match med två ansikten där ni förde matchen i första och Nosaby andra. Vad var det som hände?

– Nosaby är ett väldigt bra lag som kanske inte riktigt fått ihop det, varför kan bara de veta. Men i första halvlek gjorde vi allt väldigt bra och vi såg till att tvinga dem att göra allt sämre än vad de önskat. Detta funkade väldigt bra och skulle till och med kunnat ge mycket bättre utdelning än 1-0 i halvlek. Andra halvlek startar precis som första där vi är det bättre laget, men runt minut 60 böjar vi chansa när vi inte borde och då ger det Nosaby lite ytor att hota på. Det som att rädslan att tappa poäng börjar krypa på i slutet av matchen. Det kanske inte är konstigt när vi kommer från två förluster, men vi gör några byten och det stärker vår försvarsspel samtidigt som det ger oss kraft offensivt. Ser man till hela matchen så är det fortfarande vi som har absolut bäst målchanser och kunde vunnit på ett mer komfortabelt sätt.

Hur känns det med en seger efter två raka förluster?

– Det var en skön seger, förlusterna har så klart spökat lite. Speciellt matchen mot Nosaby borta, den var vi väldigt missnöjda med inom laget. Även om vi hittade mycket positiva aktioner även där så har vi varit överens att vi aldrig kom upp i den nivå som krävs i denna serie. Vi har rannsakat oss själva efter förlusterna och jobbat med vad vi behövde förbättra, samt stärka det vi varit bra på.

FC Rosengårds nästa match är 11/9 när man möter Hässleholms IF på bortaplan.

De senaste inläggen: