FCR tog tre poäng

FCR besegrade HIF borta med 3-4 (Uppdaterad)

FC Rosengård tog en riktig kämpaseger då man slog Hässleholms IF på bortaplan med 3-4. I och med helgens seger så klättrade Rosengård en placering till en tredjeplats.

När domaren väl blåste igång matchen så var det FC Rosengård som inledde piggast genom att göra 0-1 redan i den femte minuten. Det var Rosengårds speedkula Granit som höll sig framme och gjorde sitt femte mål för säsongen på sex matcher. FCR har ytterligare ett par chanser att utöka ledningen men istället så jobbar sig Hässleholm in i matchen och innan halvtid så lyckas hemmalaget med att både kvittera och ta ledningen med 2-1.

FC Rosengård lyckades kvittera åtta minuter in i den andra halvleken genom en vackert slagen frispark av Amar Muharemovic och det var match igen, i åtminstone tio minuter för sedan tog HIF ledningen och Rosengård fick börja om jakten på en kvittering. FC Rosengård gör ett offensivt byte; Mohammed går ut och Ylli går in för att återigen försöka kvittera. Med facit i hand så skulle man utan överdrift kunna säga att det var ett minst sagt lyckat byte då Ylli skjuter in kvitteringen bara tio minuter efter han hoppade in.

Efter målet så fortsatte FC Rosengård att mala på, det fanns liksom bara ett läge och det var att gå för tre poäng. Som tur var så gick det hela vägen då Baskim pressade in bollen med pannan och segern med 3-4 över Hässleholm var ett faktum.

I den här matchen så fick FC Rosengård ägna sig åt allt annat än att spela det spel man är vana vid. Att rulla boll längs marken var omöjligt på grund av planens skick och när en i truppen som fullständigt avskyr att spela på konstgräs säger att han hellre spelat på det (konstgräs) än på en sådan plan så förstår man hur illa den var. Förutom vinsten så var det en riktigt bra laginsats från det skadesargade FC Rosengård, man fick jaga två kvitteringar och kunde till slut vinna genom att kämpa och kriga. Där andra lag kanske hade nöjt sig med poängen och säkrat defensiven så fortsatte Rosengård att kämpa för tre poäng. Efter den insatsen så är jag den första att lyfta på hatten för killarna och jag ser fram emot vad dom kan åstadkomma mot Prespa i årets stora derby nästa måndag.