FCR tog tre poäng mot Nosaby

FC Rosengård fick revansch när slog Nosaby med klara 3-0 och man satte samtidigt punkt för den två månader långa kräftgången.
Det har varit en tung period och Malik är lättad när han säger:
”Äntligen tre poäng, det har vi varit värda de  sista fyra matcherna där vi spelmässigt varit det klart bästa laget och skapat flest chanser. Men bollen har inte velat gå in. Dock har vi blivit bättre och stabilare för varje vecka som gått och det syns tydliga riktlinjer både offensivt och defensivt. Killarna ska ha en eloge för att på fyra- fem veckor tagit till sig ett spelsätt som är krävande och svårt utan klagomål, istället har de visat sin professionalitet. De gillar det och det syns tydligt både på match och på träningar.”
Matchen då? Jo, matchbilden blev som den varit i de senaste matcherna, FC Rosengård har mycket boll och motståndarna försöker spela med snabba omställningar och det har straffat Rosengård tidigare men man har blivit stabilare i försvaret samtidigt som man vårdar bollen bättre. Så FC Rosengård vaskade fram ett antal heta chanser i den första halvleken och man hade även ett mål inne men det dömdes bort för offside och tyvärr så har man blivit härdad från den senaste tidens matcher så man var väl lite förberedd på ett liknande scenario. Men den andra halvleken hade knappt kommit igång innan Milos sköt in 0-1 till FC Rosengård i den 47 minuten och sedan fortsatte man att mala på. 0-2 kom efter 75 minuter när Valentino fick iväg ett skott utanför straffområdet och Ylli sköt in 0-3 på straff efter att han blivit fälld när han snurrade runt med Nosabyförsvaret.
Så här kommenterar Malik matchen:
”Nosaby var sig inte lika, de gav upp efter 0-1 kändes det som. Dock spelade vi väldigt bra från första stund, stark, aggressiv defensiv och en varierande rörlig offensiv med ett stort bollinnehav. Vilket vi ska ha. Den andra halvleken blev mest spel mot ett mål. Killarna ökar farten i den andra halvleken och målen trillar in med jämna mellanrum. Lite mer skärpa på slutet så hade det blivit några till men 3-0 går bra det också. Nu ser vi fram emot de två sista matcherna med start på söndag. Vi vill vinna fler matcher innan serien är slut och visa upp vårt härliga spel och inställning ända till slutet. Forza FCR.”