FCR vänder och vinner….. igen

Efter många om och men så stod FC Rosengård som segrare efter lördagens match mot Lindsdals IF. I den första halvleken så hade Lindsdal ingen riktig målchans genom spel, istället så lyckades man med lite tur att förvalta en hörna till att ta ledningen med 0-1, vilket stod sig halvleken ut. I stort sett liknade matchen FC Rosengårds förra match mot IFK Hässleholm där man också låg under i halvtid, dock hade IFK Hässleholm lite fler chanser. I den andra halvleken jagar FC Rosengård på för en kvittering och det betalar sig efter cirka tio minuters spel då Mohamed kan nicka in en frispark. Stärkta av kvitteringen så fortsätter FC Rosengård att jaga för ett ledningsmål och man lyckas vaska fram både halvchanser och en del riktigt bra chanser men det skulle dröja tills matchens 75’e minut innan hemmapubliken fick jubla när Alan Asaad sköt in 2-1. Sedan skulle man kunna tro att matchen var avgjord sett till hur spelet såg ut men bara fyra minuter efter att Rosengård tagit ledningen så tvingades FCR’s målvakt Blerim Gudjufi till ett mindre lyckat ingripande och blev utvisad samtidigt som gästerna fick straff. Rosengård byter ut Noor Zadran mot målvakten Peter Nilsson som räddar straffen och närmare en kvittering än så kommer inte gästerna trots att dom försöker under matchens sista tio minuter plus tillägg.
FC Rosengårds tränare Malikm Sesay är riktigt nöjd när han konstaterar att det var en härlig vinst mot Lindsdal där man återigen lyckas vända ett underläge i paus till en seger. Han fortsätter:
-” Men det blev onödigt nervöst på slutet på grund av en utvisning. Vi visar dock från den första minuten att vår utvecklingskurva fortsätter uppåt med ett mycket bra spel både bakåt och framåt. Sett över nittio minuter är vi mycket bättre än motståndarna men vi ska bli mer noggranna och fokuserade i vårt spel, speciellt på fasta situationer och även smådetaljer i vårt spel ska det gnuggas på så vi fortsätter att utvecklas. Men det ser bra ut så här långt.”
Nästa match spelas mot BW 90 IF söndagen den 1 maj borta i Bjärsjölagård.