FCR vann i sista matchen

FC Rosengård lyckades att undvika kval eller nedflyttningsproblem tack vare en riktigt bra andra halvlek när man besegrade Onsala på söndagen.
Rosengård tog ledningen redan efter nio minuter efter att Silvin Jakupi skjutit in 1- 0 och dessförinnan hade man haft både en träff i ribban och en lobb som träffade nätet precis bakom ribban. Men sedan tog gästerna över målproduktionen och kvitterade till 1- 1 efter 27 minuter, 1- 2 kom i den 35 minuten och två minuter före paus så blev det även 1- 3. I och med hur övriga matcher slutade så innebar 1- 3 resultatet att FC Rosengård skulle få kvala för att få spela i Division 2 även nästa säsong. Samtidigt så var det lite av samma situation som man upplevt tidigare under säsongen där man haft en del träffar i målramen och ständig motvind som lett till flera viktiga poängtapp längs vägen. Så man är med andra ord härdad på gott och ont men trots det så förlorar man aldrig hoppet.
I paus så gjorde FC Rosengård en del ändringar med bland annat två byten och det tog cirka en minut innan nyss inbytte Zakaria Sawo reducerade till 2- 3. Reduceringen blev början till en ren uppvisning av FC Rosengård som spelade upp hela registret av vad man är kapabla till i form av hårt jobb, snabbt bolltempo och individuell skicklighet vilket ledde till att man vände och vann matchen. I den 56 minuten så gjorde Ismael Hussein 3- 3, i den 65 minuten så gjorde Silvin Jakupi sitt andra mål för dagen och Rosengårds fjärde. I det här läget så spelade det ingen roll för FC Rosengård hur de andra matcherna slutade utan det gällde att spela smart och hålla fast i ledningen. Onsala försökte att pressa på för en kvittering och gästerna fick en bra chans att komma tillbaka in i matchen igen när de blev tilldömda en straff.
Nu räddade Blerim Gudjufi, som vaktade Rosengårds mål, straffen men om den hade gått in så är det möjligt att det inte slutat så bra som det gjorde då gästerna förmodligen hade fått ny energi. Efter straffräddningen så fortsatte FC Rosengård att spela tryggt och säkert och man jobbade sig fram till en del avslut men det dröjde innan lagets femte mål kom i den 88 minuten av Kasper Alsén som punkterar matchen. Bara minuten senare gör Zakaria Sawo sitt andra mål när han avslutar halvleken som han började den och fastställer slutresultatet till 6- 3. Inför matchen så nämndes att det var önskvärt om man körde hela vägen in i väggen men med en sådan vändning så vore det lite av en underdrift då man körde ända in i väggen och krossade den.
Resultatet innebär som nämnts att FC Rosengård slipper att bekymra sig om kvalspel samtidigt som man slutar säsongen på sjätte plats och nu närmast så kommer laget att ta två veckors välförtjänt ledighet innan förberedelser med mera tar fart inför säsongen 2021.
FC Rosengård vill ta tillfället i akt och tacka alla som följt laget under säsongen, på nätet och på plats, samt alla ledare, spelare, funktionärer, motståndare för den här säsongen.