FCR vidare i DM

Det blev seger och avancemang för FC Rosengård i DM slutspelet men det satt långt inne då det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. FC Rosengård tog ledningen med 1-0 men sedan så bjöd man onödigt nog in Hyllie i matchen och när de sedan fick en straff i den andra halvleken och kunde kvittera så gav det dem ännu mer luft under vingarna. En kvart senare lyckades de även göra 1-2 och sett till matchbilden så får man nog erkänna att det var rättvist. Efter att Hyllie tagit ledningen så gjordes det en del byten och positionsändringar i FC Rosengård för att försöka att dels kvittera, men även förändra matchbilden och det lyckades väl till en viss del då man kunde kvittera med 12 minuter kvar. Sedan hände inte så mycket mer och matchen gick till förlängning och bara två minuter in i den första förlängningskvarten så gjorde FC Rosengård vad som skulle bli segermålet.
Matchen slutar som sagt 3-2 men så här efter matchen känns det lite onödigt att det ska bli så spännande, det finns ingen anledning att slå av på tempot eller att förlora fokus även om man möter ett på papperet sämre motstånd. Tvärtom är det då man ska visa varför man är det högre rankade laget genom att mala på och stänga matchen tidigt. Man ska inte riskera att hamna i ett läge där man får jaga en kvittering samtidigt som det andra laget parkerar bussen och hoppas att matchuret ska gå lite fortare. Eller ännu värre, att matchen ska gå till straffar vilket är lite som ett lotteri där allt kan hända.
Nåja nu är man vidare i DM och jobbet är gjort så är det bara att börja ladda om för på söndag är det dags för en ny tuff bortamatch i Division 2 då man åker till Hässleholm och möter Hässleholms IF.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *