Fin vinst för damlaget mot Hyllie

Tre nya poäng i kampen om topp tre

 

Söndagseftermiddag och dags för avspark på Hyllie IP, ett taggat gäng och en bra trupp på plats, minus vår ordinarie målvakt Nese – men Andrijana ställde sig i målet och gjorde det med bravur. 

 

hyllie2

 

Vi styrde spelet i princip hela matchen, men tyvärr fick de in en bra slagen frispark i minut 27. Kort därefter fortsatte vi ånga på, och en perfekt passning från Leyla till Emelie ledde till ett avslut i toppklass, som fastställde 1-1 som halvtidsresultat. I pausen pratade Emra om att höja snacket och dra upp tempot ännu ett snäpp för att öka övertaget än mer. Det gav resultat, och andra halvlek var i princip spel mot ett mål, med undantag för något enstaka anfall och hörna.

 

hyllie1

 

 HP, Maja, Melek och Karre sprang som Usain Bolt på sina kanter och Hyllie hade knappt någon chans att hänga med när de löpte upp och ner och la fina instick och djupledspassningar. Leyla och gänget dominerade på mitten och la upp bollen i farliga lägen gång på gång. Målchanserna radades upp, men Hyllies målvakt hade bra känsla och timing och stoppade det mesta tillsammans med sin vän Stolpen. Efter att bollen en gång i princip balanserat framför öppet mål, fick Hajje chansen igen kort därefter och gjorde inget misstag – 2-1 var ett faktum. Vi tryckte på för ytterligare mål men flytet i sista touchen var inte riktigt med idag. Då alla jobbade stenhårt för varandra så var det ändå ganska skönt när domaren blåste av matchen och vinsten var klar att bärga hem.

 

hyllie3

 

 Det enda negativa med andra halvlek var väl egentligen den stora frustrationen över att inte få in bollen i mål fler gånger – det är lätt att falla ihop då men vi klarade det ändå bra och stod upp. Bra kämpat allihopa inklusive hejarklacken och ledarteamet! Stundtals var spelet flera nivåer över vår nuvarande serie och det var riktigt kul att se så fint passningsspel och kreativa lösningar mot ett kompakt, och inte så innovativt lag. Nästa gång spelar vi så här i nittio minuter!